Pui Sweet&Sour

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g pui (fara os) sau purcel
  • 1 ardei verde, 1 ceapa, taiate cuburi
  • 2 morcovi taiati rondele
  • 3 linguri zahar, 3 linguri suc de lamaie, 6-8 linguri ketchup dulce
  • 1 conserva ananas rondele sau cuburi
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri sos de soia (optional)
  • ulei
  • seminte de susan

Mod de preparare

Carnea de pui sau de porc se taie felii subtiri si se da prin sos de soia si prin faina. Intr-o tigaie intinsa se infierbanta uleiul si se prajeste carnea pana se rumeneste, apoi se scoate pe o farfurie. Se varsa uleiul, pastrand cel mult 1-2 linguri in tigaie, in care se prajesc ceapa, ardeiul si morcovii.

Se amesteca bine zaharul, sucul de lamaie, ketchupul si jumatate de cana apa, sau mai mult daca vreti sa iasa mai mult sos.

Se readuce carnea in tigaie, se toarna si sosul si se amesteca pe foc cam 5 minute, pana sosul se leaga bine. Se adauga ananasul si se presara cu seminte de susan.

Se serveste cu orez

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa