Ingrediente
● 12 copane de pui |
● 5 rosii |
● 12-16 masline negre |
● 2-4 catei de usturoi |
● 2 cepe |
● 1/2 legatura patrunjel |
● 1 foaie de dafin |
● 1 praf flori de cimbru, uscat |
● 200 ml vin alb, sec |
● 3 linguri ulei |
● 20 g unt |
● 1 praf zahar |
● sare |
● piper, proaspat macinat |
Mod de preparare
Opariti rosiile, cojiti-le de pielita si taiati-le bucatele. Caliti in ulei incins, de jur-imprejur, copanele, scoateti-le si in uleiul ramas, caliti la foc mic, ceapa si usturoiul, tocate marunt, pana se auresc.
Repuneti copanele de pui, rosiile, zaharul, foaia de dafin, cimbrul si patrunjelul legat in snop. Sarati si piperati.
Adaugati vinul si 50 ml bulion de pui (sau de legume, sau apa) si lasati sa fiarba, la foc potrivit, amestecand ocazional, circa 30 min.
Cu 10 min inainte ca mancarea sa fie gata adaugati maslinele si untul si scoateti patrunjelul.
Serviti cald, alaturi de cartofi prajiti; mamaliga; paste marunte sau simplu, acompaniat de o salata de sezon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pui Gatit Frantuzeste" nu uita sa ii faci un review.
Repuneti copanele de pui, rosiile, zaharul, foaia de dafin, cimbrul si patrunjelul legat in snop. Sarati si piperati.
Adaugati vinul si 50 ml bulion de pui (sau de legume, sau apa) si lasati sa fiarba, la foc potrivit, amestecand ocazional, circa 30 min.
Cu 10 min inainte ca mancarea sa fie gata adaugati maslinele si untul si scoateti patrunjelul.
Serviti cald, alaturi de cartofi prajiti; mamaliga; paste marunte sau simplu, acompaniat de o salata de sezon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pui Gatit Frantuzeste" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
johan wolni
• 22.08.2017 10:13:51
mîncarea o poți numii: coq au vin. în 10 minute nu se înmoaie nici-o măslină, eu ași pune măslinele aproape de la început, mărește intensitatea gustului.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 22.08.2017 10:28:17
am uitat să spun: cocoșul, găina sau bucățil alese se marinează în vin cu mirodenii, legume(zarzavat) cel puțin pentru cîteva ore, mai bine peste noapte. dacă o faceți duminică, marinați-o deja de miercuri sau joi și luați o sticlă întreagă de vin bun