Pui cu Ciuperci in 30 de Minute – Fara Glucide

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pui cu Ciuperci in 30 de Minute – Fara Glucide

Ingrediente

  • 20 de grame faina de grau
  • 500 - 600 g pulpe superioare de pui (dezosate)
  • Sare
  • Piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • 30 de grame de unt (impartit in 2)
  • 2 lingurite cimbru proaspat
  • 500g ciuperci proaspete curatate si taiate
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml supa de pui
  • 3-4 linguri patrunjel proaspat, tocat

Mod de preparare

Puneti faina pe o farfurie. Asezonati carnea de pui cu sare si piper, apoi treceti-o prin faina, scuturand excesul.

Intr-o tigaie puneti uleiul si 10g din unt si prajiti bucatile de pui, rumenindu-le pe ambele parti. Dureaza cam 3-4 minute pentru fiecare parte, in functie de temperatura ochiului.

Puneti bucatile prajite pe o farfurie si indepartati excesul de grasime cu un servetel.

Reduceti temperatura ochiului si in aceeasi tigaie adaugati cimbrul, ciupercile si restul de 20 de grame de unt. Lasati-le pe ochi pana se inmoaie – cam 6 minute. Adaugati vinul si supa de pui (eu n-am avut supa de pui, am pus apa in locul ei). Asteptati sa fiarba pana cantitatea de lichid se reduce la jumatate (cam 3 minute). Asezonati cu sare si piper.

Puneti puiul inapoi in tigaie, pentru a isi trage din sucul ciupercilor. Presarati patrunjelul verde, apoi e gata de savurat.

Mie imi place in principal pentru ca e o mancare f rapida. Stiu ca faina e din categoria glucidelor, dar fiind o cantitate atat de mica nu cred ca afecteaza in mod dramatic caracteristicile generale ale mancarii. Deci, in lumea mea, e trecuta la mancaruri cu continut scazut de carbohidrati.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate