Pui cu Ciuperci in 30 de Minute – Fara Glucide

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pui cu Ciuperci in 30 de Minute – Fara Glucide

Ingrediente

  • 20 de grame faina de grau
  • 500 - 600 g pulpe superioare de pui (dezosate)
  • Sare
  • Piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • 30 de grame de unt (impartit in 2)
  • 2 lingurite cimbru proaspat
  • 500g ciuperci proaspete curatate si taiate
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml supa de pui
  • 3-4 linguri patrunjel proaspat, tocat

Mod de preparare

Puneti faina pe o farfurie. Asezonati carnea de pui cu sare si piper, apoi treceti-o prin faina, scuturand excesul.

Intr-o tigaie puneti uleiul si 10g din unt si prajiti bucatile de pui, rumenindu-le pe ambele parti. Dureaza cam 3-4 minute pentru fiecare parte, in functie de temperatura ochiului.

Puneti bucatile prajite pe o farfurie si indepartati excesul de grasime cu un servetel.

Reduceti temperatura ochiului si in aceeasi tigaie adaugati cimbrul, ciupercile si restul de 20 de grame de unt. Lasati-le pe ochi pana se inmoaie – cam 6 minute. Adaugati vinul si supa de pui (eu n-am avut supa de pui, am pus apa in locul ei). Asteptati sa fiarba pana cantitatea de lichid se reduce la jumatate (cam 3 minute). Asezonati cu sare si piper.

Puneti puiul inapoi in tigaie, pentru a isi trage din sucul ciupercilor. Presarati patrunjelul verde, apoi e gata de savurat.

Mie imi place in principal pentru ca e o mancare f rapida. Stiu ca faina e din categoria glucidelor, dar fiind o cantitate atat de mica nu cred ca afecteaza in mod dramatic caracteristicile generale ale mancarii. Deci, in lumea mea, e trecuta la mancaruri cu continut scazut de carbohidrati.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)