Pui cu Ciuperci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Pui cu Ciuperci

Ingrediente

  • 1 pui intreg (sau 7-8 pulpe)
  • 1-2 linguri ulei (untura)
  • 750 g ciuperci proaspete (eu am avut 2 feluri)
  • piper
  • 50 ml vin (eu am pus riesling)
  • verdeata (patrunjel frunza)
  • sare
  • sos brun spaniol (vezi reteta sos brun)

Mod de preparare

Puiul se spala, se desparte in bucati, se scot oasele de la piept si spate, se sareaza si se prajesc in ulei/untura. Se scot, se aseaza pe o farfurie separata si in uleiul ramas se pun ciupercile spalate, curatate si taiate felii. Se sting cu vin, se adauga piperul si verdeata tocata.

Puiul fript se adauga peste ciupercile gata prajite, se adauga sosul brun deasupra si se mai fierb impreuna inca 15-20 de minute. Se poate servi cu mamaliguta sau cu cartofi pireu/natur sau chiar fara nimic. . . doar puiul si cu sos, dar in cazul asta nu pasati legumele din sos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate