Pentru sos, se amesteca impreuna sucul de portocale,sosul de soia,apa, amidonul alimentar si usturoiul. Se lasa deoparte.
Se spreiaza cu ulei o tigaie mare ( sau wok). Se pun morcovii taiati felii si se prajesc la foc potrivit , amestecand mereu , circa 2 minute, se adauga apoi broccoli si conopida ( se poate doar una din cele doua) si se amesteca in continuare pentru inca 3-4 minute. Se scot din tava pe o farfurie si se lasa pe masa.
Se pune in aceasi tigaie( wok) uleiul ( cele 2 linguri) si carnea de pui care a fost taiata in prealabil , in bucatele mici. Se prajeste puiul circa 5 minute , amestecand mereu ( sau se tine pe foc pana este gata in interior) Se impinge carnea lateral in tigaie, se pune langa ea sosul pregatit si se amesteca de cateva ori si se adauga apoi legumele prajite si carnea si se amesteca toate. Se serveste peste orezul fiert si fierbinte
Eu de regula pun orezul la oala speciala de orez chiar inainte de a ma apuca de mancare. Pana termin cu legumele este fiert si orezul ( jumate de ora cu ochii pe,ceas) Din cantitatea asta ies 4 portii
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii