Ingrediente
● Ingrediente Bait : |
● 1 lingurita piper alb |
● 1/2 lingura piper negru |
● 3 linguri ulei |
● 1 lingurita sare |
● 3 linguri zahar |
● Ingrediente pentru panirat carnea : |
● 1/2 cana faina (cana de 250 ml) |
● 1/4 cana amidon porumb |
● 1 lingurita praf de copt |
● 1 ou |
● 3 linguri ulei |
● 2/3 cana apa |
● 1 lingurita sare |
● Glazura de miere : |
● 4 linguri sos de soia |
● 1/8 cana miere |
● 1/4 cana zahar |
● 1/8 cana ketchup |
● 1 lingura otet |
● (facultativ daca dorit sa iasa carnea picanta 1 ardei iute taiat cubulete) |
● Ingredient principal : 500 gr piept de puisau pulpa |
● 2 morcovi |
● 1 ceapa |
● 2 ardei grasi |
● 400 gr spaghete |
● 5 linguri sos de soia ulei pentru prajit |
Mod de preparare
Intai preparam baitul in care vom tine carnea pantru cateva ore la rece. Amestecam toate ingredientele enumerate la bait punem carnea taiata fasii si le amestecam bine. Punem carnea la rece.
Dupa ce scoatem de la rece carnea, ne apucam sa pregatim compozitia in care vom tavali fasiile de carne.
Intr-un vas punem faina, amidonul, praful de copt, sarea, oul, uleiul si apa si le amestecam pana se omogenizeaza. Trebuie sa obtinem un aluat ca de clatite, dar un pic mai gros. Carnea o vom tavali prin acest aluat si o vom praji in ulei abundent pana devine frumos aurie. Scoatem fasiile pe servetel de hartie sa absoarba surplusul de grasime.
Preparam acum glazura de miere in care vom tavali bucatile de carne panirate.
Punem intr-un vas mai larg la incalzit mierea, zaharul, ketchupul, sosul de soia si lingura de otet. Cand fierbe adaugam carnea si o tavalim bine prin acest sos obtinut, apoi se scoate intr-un vas pana la servire. (in acest sos de miere eu am adaugat si 2 ardei iuti sa fie mai picant).
Puiul astfel pregatit il servim cu spaghete prajite pe care le preparam in urmatorul fel:
Punem spaghetele sa fiarba in apa in care punem doar un pic de sare. Le stoarcem si le spalam dupa ce au fiert. Pe 4 linguri de ulei calim ceapa, morcovii si ardeii dati pe razatoarea mare, adaugam la ei spaghetele fierte, sos de soia circa 5 linguri si le prajim mai departe circa 2-3 minute pe foc mic. Adaugam un pic de sare dupa gust.
Pe farfurie punem spaghete prajite si carne trasa prin glazura de miere.
E un fel de mancare tipic chinezeasca care este deosebita prin multitudinea de gusturi, dulce -acrisor, in cazul meu si picant. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pui Chinezesc cu Miere si Spaghete Prajite- Mezes Csirke" nu uita sa ii faci un review.
Dupa ce scoatem de la rece carnea, ne apucam sa pregatim compozitia in care vom tavali fasiile de carne.
Intr-un vas punem faina, amidonul, praful de copt, sarea, oul, uleiul si apa si le amestecam pana se omogenizeaza. Trebuie sa obtinem un aluat ca de clatite, dar un pic mai gros. Carnea o vom tavali prin acest aluat si o vom praji in ulei abundent pana devine frumos aurie. Scoatem fasiile pe servetel de hartie sa absoarba surplusul de grasime.
Preparam acum glazura de miere in care vom tavali bucatile de carne panirate.
Punem intr-un vas mai larg la incalzit mierea, zaharul, ketchupul, sosul de soia si lingura de otet. Cand fierbe adaugam carnea si o tavalim bine prin acest sos obtinut, apoi se scoate intr-un vas pana la servire. (in acest sos de miere eu am adaugat si 2 ardei iuti sa fie mai picant).
Puiul astfel pregatit il servim cu spaghete prajite pe care le preparam in urmatorul fel:
Punem spaghetele sa fiarba in apa in care punem doar un pic de sare. Le stoarcem si le spalam dupa ce au fiert. Pe 4 linguri de ulei calim ceapa, morcovii si ardeii dati pe razatoarea mare, adaugam la ei spaghetele fierte, sos de soia circa 5 linguri si le prajim mai departe circa 2-3 minute pe foc mic. Adaugam un pic de sare dupa gust.
Pe farfurie punem spaghete prajite si carne trasa prin glazura de miere.
E un fel de mancare tipic chinezeasca care este deosebita prin multitudinea de gusturi, dulce -acrisor, in cazul meu si picant. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pui Chinezesc cu Miere si Spaghete Prajite- Mezes Csirke" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 04.12.2015 22:17:23
Cum sa castigi bani pe net! Merita sa folosesti aceasta sansa! Acum s-a lansat un exceptional curs online GRATUIT care te invata foarte repede cum sa castigi bani pe net! Cursul il primesti GRATUIT, pe adresa ta de email, sub forma de informatii pas cu pas, foarte clar explicate. Vei reusi sa inveti foarte usor cum sa castigi bani pe net! Trimite "INFO" la adresa de email: ioanara@yahoo.com