PreaMancare Ceheasca I

Complexitate
redusa
PreaMancare Ceheasca I

Ingrediente

  • FRIPTURA DE PUI si/sau RATZA
  • cu RULOURI DE PAINE
  • Copane de pui sau ratza
  • Glazura pt ele (miere + condimente de care doriti)
  • 200 gr crutoane
  • 3-4 ciuperci calite in unt
  • 1/2 ardei rosu
  • Frunze de patrunjel
  • 2 oua
  • O farfuriuta de faina
  • 1/4 cana de supa de pui sau apa
  • Sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Saram si piperam copanele de pasare; le lasam deoparte sa se invete minte.

Pregatim crutoanele in acest timp si le dam la rumenit. Taiem cubulete ciupercile si ardeiul rosu si le sotam in putin unt si ulei. Tocam frunzele de patrunjel.

Ochim un bol care sa le cuprinda pe toate cele de mai sus si amestecam usurel; batem doua oua ca pt omleta, le incorporam, completam cu putina faina si zeama de pui ca sa lege toata compozitia si turnam totul pe folie de aluminiu sau intr-o bucata de tifon (va spun sincer ca mie mi-a iesit mai bine in tifon decat in folie) si-o rulam, o sigilam bine la capete.

Sper sa aveti deja pe foc un vas cu apa sarata in clocot, daca nu, puneti-l acum ca deja stiti ce marime are ruloul, ca sa incapa in el si lasati-l la fiert 20 - 30 min.

Acu ne intoarcem la copane, le glazuram cum ne place, le ungem bine cu ce ulei dorim si le punem in cuptorul preincalzit, intorcandu-le pe dos la jumatatea coacerii.

Scoatem de-acum roloul, lasam sa se raceasca si-l despachetam. Este mult mai "feliabil" a doua zi, dupa ce sta o noapte in frigider, dar merge si la botu'calului. . .

Unde am mancat eu mancarea asta se serveau toate impreuna: jambonul, fripturile si ruloul.
Voi faceti cum credeti de cuviinta si cum o cere momentul.

Am scris reteta pt uz general, dar eu am facut-o acum, vara, la cuptorul CH (iarna o fac la cuptorul clasic)

Spor la treaba in caz ca indrazniti si pofta buna daca ati indraznit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Dobos
Bucataras.RO

Dobos

Am tot stat in cumpana daca sa-l fac sau nu...mai ales ca si eu ca si Timea, de la care am preluat reteta nu-mi place sa fac...

Dobos
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola