Praz umplut cu carne

Postat pe: 08-11-2015
(0)

Ingrediente

2 fire de praz
2 cepe
400 g carne tocata de porc
100 g orez
2 linguri de pasta de tomate
1 cana suc de rosii
1 cescuta vin alb
marar/patrunjel
piper, boia
sare, ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Pentru inceput vom pregati prazul ce ulterior il vom umple.Asadar,vom spala prazul, il vom taia de lungimea unei tigari si vom scoate miezul usor cu degetul formand tuburi.
Separat intr-o cratita calim 2 cepe tocate marunt,iar cand devine aurie adaugam orezul si o cescuta de apa.Cand orezul este semifiert adaugam marar/patrunjel,condimentam dupa gust cu sare,piper,boia de ardei si adaugam 2 lingurite de pasta de tomate.
Calitura de orez o lasam sa se racoreasca,iar apoi o amestecam cu carnea tocata si daca este necesar mai adaugam condimentedupa gust.Cu ajutorul unei lingurite vom umple tuburile de praz,tinam tubul vertical in palma avand un capat acoperit. Tuburile de praz umplute le asezam intr-un vas de lut peste care turnam suc de rosii/vin alb si deasupra presaram miezul de praz tocat.Vasul acoperit se introduce la cuptor pentru o ora la foc domol,iar cand zeama a inceput sa scada luam capacul pentru 5-10 minute lasand sa se rumeneasca.
Se serveste cu mamaliguta calda si smantana deasupra.Mmmmmm....o bunatate!!!!

Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Praz umplut cu carne" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Praz umplut cu carne