Praz umplut cu carne

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Praz umplut cu carne

Ingrediente

  • 2 fire de praz;
  • 2 cepe;
  • 400 g carne tocata de porc;
  • 100 g orez;
  • 2 linguri de pasta de tomate;
  • 1 cana suc de rosii;
  • 1 cescuta vin alb;
  • marar/patrunjel;
  • piper, boia;
  • sare, ulei pentru prăjit;

Mod de preparare

Pentru inceput vom pregati prazul ce ulterior il vom umple.Asadar,vom spala prazul, il vom taia de lungimea unei tigari si vom scoate miezul usor cu degetul formand tuburi.
Separat intr-o cratita calim 2 cepe tocate marunt,iar cand devine aurie adaugam orezul si o cescuta de apa.Cand orezul este semifiert adaugam marar/patrunjel,condimentam dupa gust cu sare,piper,boia de ardei si adaugam 2 lingurite de pasta de tomate.
Calitura de orez o lasam sa se racoreasca,iar apoi o amestecam cu carnea tocata si daca este necesar mai adaugam condimentedupa gust.Cu ajutorul unei lingurite vom umple tuburile de praz,tinam tubul vertical in palma avand un capat acoperit. Tuburile de praz umplute le asezam intr-un vas de lut peste care turnam suc de rosii/vin alb si deasupra presaram miezul de praz tocat.Vasul acoperit se introduce la cuptor pentru o ora la foc domol,iar cand zeama a inceput sa scada luam capacul pentru 5-10 minute lasand sa se rumeneasca.
Se serveste cu mamaliguta calda si smantana deasupra.Mmmmmm....o bunatate!!!!

Pofta buna!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Placinta cu Branza si Stafide
3
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Chiftele de soia cu legume
Bucataras.RO

Chiftele de soia cu legume

Chiftele de soia cu legume
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!