Porc in stil Italian

Complexitate
medie
Porc in stil Italian

Ingrediente

  • 3 linguri ulei
  • 8 bucati de coasta de porc (sau pulpa)
  • 1ceapa mare taiata marunt
  • 2 morcovi taiati cubucuri
  • 1telina mijlocie taiata cuburi
  • 6 catei de usturoi razuiti
  • 4 linguri de faina
  • 300ml vin rosu
  • 300 ml apa in care s-a dizolvat un cub knor
  • 100ml bullion
  • Cimbru, sare piper, patrunjel verde

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 4 sau 180 grade C.
Incingeti 2 linguri de ulei intr-o tigaie incapatoare si prajiti bucatile de carne timp de 4 min dupa care le puneti intr-un vas termorezistent.

Adaugati in tigaie uleiul ramas , ceapa, morcovii, telina si ½ din usturoi si le caliti amestecand , pana devin aurii.Pastrati restul de usturoi intr-o farfurie acoperita cu folie.

Puneti faina si amestecati, adaugati vinul, apa si bulionul, aduceti la temperature de fierbere, dupa care puneti sare , piper, cimbru dupa gust si rasturnati peste carne. Acoperiti vasul cu carne cu un capac sau folie de aluminiu, se pune la cuptor pt 60-70 de min( va mai uitati la ea).

Aproape de final adaugati restul de usturoi si patrunjelul.
Serviti cu garnitura de orez sau dovlecei piperati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc