Placinta Cu Carne

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta Cu Carne

Ingrediente

  • ALUAT:
  • o cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • coaja si sucul unei lamai
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 25 gr drojdie de bere
  • faina
  • UMPLUTURA:
  • 300 gr carne vaca
  • 300 gr carne porc
  • 300 gr ficat porc
  • fiert
  • 3 oua + 1 ou pt uns deasupra
  • 3-4 fire ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare si piper (dupa gust)

Mod de preparare

Pregatirea aluatului:

Se amesteca toate ingredientele si se pune faina pana obtineti un aluat de consistenta aluatului pentru paine. Este gata, cand aluatul nu se mai lipeste de mana.

Puneti la crescut acoperit cu un servet de panza, intr-un loc ferit de curenti. Cat creste aluatul, pregatiti umplutura.

Pregatirea umpluturii:

Carnea se toaca. Se inabusa pana isi schimba culoarea si scade sucul propriu. Se pune la racit.

Tocati marunt ceapa si verdeata. Amestecati cu carnea si ouale crude si potriviti de sare si piper. Framantati pana obtineti o compozitie omogena.

Asamblarea placintei:

Intr-o tava imbracata cu hartie de copt, puneti o foaie din 2/3 de aluat. Repartizati uniform carnea si puneti deasupra fasii de aluat in diferite directii. Ungeti cu ou batut si coaceti la foc mic aprox. 40 min.
Se poate servi calda sau rece, ca fel principal sau ca gustare, cu ketchup dulce sau picant.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie