Pizza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pizza

Ingrediente

  • Aluat:
  • -225 g faina dura (daca aluatul mai permite se pune mai mult)
  • -30 g unt
  • -o lingura zahar
  • -125 g apa
  • -o lingurita drojdie uscata
  • -putina sare
  • Compozitie:
  • -300 g ciuperci
  • -5 catei usturoi
  • -1 ceapa
  • -650 g salam afumat
  • -300 g telemea
  • -o ceapa
  • -200 g boabe de porumb
  • -2 castraveti murati
  • -1 ardei iute
  • -300 g pasta de rosii
  • -piper, cimbru

Mod de preparare

Aluat:
Se pune zaharul in apa calda si se amesteca pana se dizolva, treptat se amesteca drojdia si se lasa 10 minute la un loc calduros pana face spuma. Separat se amesteca faina cu untul, dupa care se toarna drojdia si putina sare. Compozitia se amesteca pana devine un aluat si se framanta bine. Aluatul se pune intr-un vas si se lasa la cald pana isi dubleaza cantitatea (cam o ora). Se poate face de seara si se lasa la dospit in frigider pana a doua zi.

Compozitie:
In primul rand am facut un sos din ceapa calita, pasta de rosii, piper si cimbru si am lasat sa se raceasca. Intre timp am uns o tava cu unt si am intins aluatul peste care am pus sosul. Peste acesta am pus boabele de porumb, telemeaua rasa, salamul feliat, castravetii taiati feliute, usturoiul taiat rondele, ardeiul tocat marunt si ciupercile.

Se pune la cuptor si se lasa cam 30 minute la foc potrivit.
Se serveste calda cu diferite sosuri pentru pizza (eu am pus maioneza pe deasupra).
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie