Aluat:
Se pune zaharul in apa calda si se amesteca pana se dizolva, treptat se amesteca drojdia si se lasa 10 minute la un loc calduros pana face spuma. Separat se amesteca faina cu untul, dupa care se toarna drojdia si putina sare. Compozitia se amesteca pana devine un aluat si se framanta bine. Aluatul se pune intr-un vas si se lasa la cald pana isi dubleaza cantitatea (cam o ora). Se poate face de seara si se lasa la dospit in frigider pana a doua zi.
Compozitie:
In primul rand am facut un sos din ceapa calita, pasta de rosii, piper si cimbru si am lasat sa se raceasca. Intre timp am uns o tava cu unt si am intins aluatul peste care am pus sosul. Peste acesta am pus boabele de porumb, telemeaua rasa, salamul feliat, castravetii taiati feliute, usturoiul taiat rondele, ardeiul tocat marunt si ciupercile.
Se pune la cuptor si se lasa cam 30 minute la foc potrivit.
Se serveste calda cu diferite sosuri pentru pizza (eu am pus maioneza pe deasupra).
Pofta buna!
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii