Aluat:
Se pune zaharul in apa calda si se amesteca pana se dizolva, treptat se amesteca drojdia si se lasa 10 minute la un loc calduros pana face spuma. Separat se amesteca faina cu untul, dupa care se toarna drojdia si putina sare. Compozitia se amesteca pana devine un aluat si se framanta bine. Aluatul se pune intr-un vas si se lasa la cald pana isi dubleaza cantitatea (cam o ora). Se poate face de seara si se lasa la dospit in frigider pana a doua zi.
Compozitie:
In primul rand am facut un sos din ceapa calita, pasta de rosii, piper si cimbru si am lasat sa se raceasca. Intre timp am uns o tava cu unt si am intins aluatul peste care am pus sosul. Peste acesta am pus boabele de porumb, telemeaua rasa, salamul feliat, castravetii taiati feliute, usturoiul taiat rondele, ardeiul tocat marunt si ciupercile.
Se pune la cuptor si se lasa cam 30 minute la foc potrivit.
Se serveste calda cu diferite sosuri pentru pizza (eu am pus maioneza pe deasupra).
Pofta buna!
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii