Piroste (sarmale) cu pasat

Complexitate
medie
Piroste (sarmale) cu pasat

Ingrediente

  • - 400 gr carne porc cu putin grasime
  • - 400 gr ciolan afumat
  • - 300 gr pasat
  • - 1 ceapa mare
  • - sare, piper, boia iute si dulce, cimbru(uscat am pus)
  • - 7 linguri bulion
  • - 1 legaturica patrunjel tocat
  • - 2 linguri untura(sau ulei)
  • - 1 varza acra
  • - 1 1/2 cana bulion
  • - putin ulei

Mod de preparare

Pentru umplutura am facut asa:

Am tocat toata carnea si afumatura in masina de tocat folosind discul cu gauri mari.
Am tocat ceapa marunt.
Am spalat pasatul bine, folosind o sita.

Intr-o oala am topit untura. Am pus ceapa la calit si am lasat 10 minute la foc mic. Am adaugat pasatul si am mai lasat cateva minute, amestecand. Am luat oala de pe foc si am adaugat carnea si patrunjelul. Am condimentat cu sare, piper, cimbru(cat va place), o lingurita boia dulce, 1/2 lingurita boia iute si cele 7 linguri de bulion.

Am lasat la racit.

Cat s-a racit umplutura am pregatit foile de varza. le-am taiat la capatul dinspre cotor, unde e mai groasa. Tot ce taiati de pe foi tocati marunt. daca e nevoie mai tocati si cateva frunze.

Am format sarmalele(mari fiindca asa a cerut radu, dar la noi in zona se fac miculute). Pun pasii de impachetare pentru incepatori ca mine, mie asa mi-a fost usor, maica-mea le face in mana.

Am pus 2 linguri ulei pe fundul oalei in care am facut sarmalele. apoi am pus alternativ in oala straturi de varza tocata si sarmale. ultimul strat va fi de varza. peste fiecare strat de varza am pus cate un fir de cimbru uscat.

Am condimentat cu o linguri de boia dulce. Am adaugat 1 1/2 cana bulion si apa pana sarmalele sunt acoperite complet.

Am acoperit oala cu folie de aluminiu sa fie bine sigilata si am pus si capacul.

Am dat la cuptor 4 ore la 180C.

Am servit cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
3
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
5
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Cartofi aurii
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura