Pastrama de Oaie

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

carne de oaie (de preferat cea de pe coaste, dar si pulpa din spate
taiata in asa fel incat sa aiba aceeasi grasime - cam 1 cm)
usturoi
cimbru
vin alb
boia dulce si iute dupa preferinta
sare gronjoasa

Mod de preparare

Carnea proaspat taiata si curatata de pe coaste se impunge cu varful cutitului cat mai des. Intr-un vas, care sa se inchida bine, se pune un strat de sare peste care se pune un rand de carne, iar sare, si asa mai multe straturi. Se lasa la deshidratat si sarat circa 15-20 de zile.

In acest timp se va avea grija sa fie rotita; cea de deasupra sa ajunga jos cel putin o data la doua zile. Prin deshidratare sare extrage apa din carne si va deveni o saramura densa. Se pune carnea de la desarat, care se face schimband apa cat mai des, la cel mult 5-6 ore. Pentru a vedea daca s-a desarat bine se taie o bucată in parte cu muschi, cel mai gros si trebuie sa aiba aceeasi culoare pe intreaga sectiune.

Ca sa se ia din mirosul de oaie se opareste in apa cu otet in proportie de 10/1. Se face un bait din 100 ml apa, 100 ml vin alb sec, 10 capatani de usturoi (atentie cel mai bun este cel romanesc), 5-6 linguri de cimbru, 1 lingura de coriandru macinat, 1 lingura de piper macinat. Cel mai potrivit este ca baitul sa stea la macerat cel putin 24 de ore, dar se poate si fierbe si raci daca ne grabim. Pentru culoare și conservare, optional, se pune boia dulce si iute dupa gust.

Cu acest bait se va unge bine fiecare bucata de carne si se va pune intr-un vas care se inchide bine. Dupa cel putin 24 de ore se pune la uscat. Pentru o pastrare mai indelungata in timp, si dupa ce s-a uscat, bine se da la fum rece.
Aceasta pastrama este foarte frageda si se poate consuma si cruda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pastrama de Oaie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

andman2413
•  25.03.2013 11:48:32

Vindem Cârnații de Plescoi si pastrama de oaie de Plescoi semiafumate care se fac numai pe comanda si sunt adușe direct de la producător, din Pleșcoi, județul Buzău ( sunt 100% naturali ).

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pastrama de Oaie