Pasta De Mici (mititei)

Postat pe: 27-09-2010
(6)

Ingrediente

1 kg spata porc (puteti folosi si pulpa de porc dar atunci mai trebuie sa adaugati cel putin 500 gr grasime)
1 capatana usturoi
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingura mare de boia
1 lingurita de piper
1/2 lingurita cimbru
sare, eu am pu 2 lingurite (tu daca vrei mai sarat mai adaugi dupa ce ai framantat cu apa)
500 ml apa minerala sau supa de oase

Mod de preparare

Carnea o toci, o amesteci cu sarea si bicarbonatul, o framanti bine si o lasi de seara pana dimineata la rece acoperita bine. A doua zi adaugi la carne usturoiul pisat, lingura de boia, cimbrul si piperul si le framanti bine.

Aceasta compozitie o dai din nou prin masina de tocat carne de acesta data pe ciurul cel mai mic. L-ai macinat si apoi treptat, framantand adaugi cei 500 ml apa sau supa de oase. dupa ce se incorporeaza totul bine, il lasi sa stea macar 2- 3 ore la rece.

Eu l-am lasat sa stea pana seara. Poti sa congelezi pasta si sa o folosesti cand ai nevoie de ea
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pasta De Mici (mititei)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

somniantis
•  05.11.2011 18:34:33

Multumim mult pentru reteta!
Daca am fi sa inlocuim o parte din carnea de porc cu carne de miel, cam ce proportie sugerati? Sau poate carne de vita?

Leila
•  17.05.2009 22:29:13

Chefboyardi , nu e cu suparare de ai modificat reteta :) fiecare are gustul lui :)
Noua ne place mai aromat . Ehhhh daca aveai si niste carne de miel sau seu de oaie .... era si mai si :D

Cat despre cantitatea de apa , zau ca am folosit 500 ml apa nici mai mult nici mai putin . In fine important e ca rezultatul final a fost pe plac .

Sa va fie de bine !!!

chefboyardi
•  17.05.2009 21:43:36

dintre retetele de mici gasite pe site , asta mi-a placut cel mai mult.
Totusi mi-am permis sa fac mici modificari si anume:
am folosit 1750 de Gr de carne plus 500gr grasime , am redus cant de cimbru(era prea aromat) am pus 2 capatani de usturoi si am framantat cu 300ml de apa minerala.Au iesit niste mici a'ntaia.La 500 ml de apa minerala pasta a iesit asa de subtire ca si a doua zi cand am scos-o din frigider abia am reusit sa formez micul....Pasta mea a iesit f bine inchegata si sa nu ma laud degeaba am chemat la mine cativa prieteni sa isi spuna parerea ...
DA!...au iesit excelenti....si ma bucur.
Multumesc pe aceasta cale doamnei Leila pt postarea retetei si sa nu se supere pt modificarile facute .
Cum vara e la usa mie frica sa nu cumva sa vina posibili clienti sa le fac mici....ca am sa-i onorez cu reteta ....si sa-i multumeasca doamnei Leila .
Happy cooking!

Leila
•  01.08.2008 00:15:55

In acest caz va aprob intru totul :) stii ce pui in mititei ......

vlad
•  30.07.2008 17:18:40

Smalls' cum e vorba romanului. Astia facuti in casa is buni si nu cei din comert deoarece sunt plini de bicarbonat si se umfla artificail. Minunat Leila, ca de obicei!

adi
•  30.07.2008 16:42:54

super Leila, tot ce e facut in casa e cel mai bun - mai ales ca stii ce e in fiecare mic :)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pasta De Mici (mititei)