Ingrediente
● 1kg vita |
● 100ml ulei canola sau florea soarelui (dupa preferinta) |
● 3-4 rosii |
● 1 ceapa mare |
● 5-6 catei usturoi |
● 1 lingurita cumin pudra |
● 1 lingurita coriandru pudra |
● 1 lingurita chili pudra |
● 1-2 chili rosu |
● frunze de coriandru sau patrunjel |
● sare (dupa gust) |
● apa (1-2 pahare) |
● Chapatti |
● 1kg faina |
● sare |
● Salata de ceapa |
● 1 ceapa mare |
● sare |
● 1 lamaie |
● piper |
● patrunjel |
Mod de preparare
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, se pune uleiul la incins si se adauga ceapa si usturoiul. Mestecand, se adauga condimentele (cumin, coriandru, chili pudra si chili rosu tocat marunt) plus sare. Se lasa pe foc mic pana ceapa inmoie (aprox. 5 min) dupa se adauga vita si se lasa pana ce vita prajeste putin, mestecand din cand in cand.
Apoi se adauga rosile tocate marunt. Se adauga apa, se acopera oala cu un capac pana ce vita se gateste si apa se evapora. Sosul trebuie sa devina gros. Se adauga coriandrul sau patrunjelul tocat marunt.
Chapatti,
Se amesteca faina, sare si apa, pana ce devine o coca moale ca de paine.
Se face bilute mici, cam de marimea unei mandarine si se intinde, grosimea aprox. 1cm.
Se incinge tigaia (fara ulei) si se coc pe ambele parti.
Se pun intr-o punga de plastic si se acopera cu un prosop.
Salata de ceapa
Se taie ceapa pestisori, se freaca cu multa sare si se spala 1-2 ori. Se adauga zeama de lamaie, sare, piper si patrunfel tocat marunt.
Se serveste imediat cu chapatii si ceapa cu lamaie.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pakistani Dish (Vita Picanta cu Chapatti si Salata de Ceapa)" nu uita sa ii faci un review.
Apoi se adauga rosile tocate marunt. Se adauga apa, se acopera oala cu un capac pana ce vita se gateste si apa se evapora. Sosul trebuie sa devina gros. Se adauga coriandrul sau patrunjelul tocat marunt.
Chapatti,
Se amesteca faina, sare si apa, pana ce devine o coca moale ca de paine.
Se face bilute mici, cam de marimea unei mandarine si se intinde, grosimea aprox. 1cm.
Se incinge tigaia (fara ulei) si se coc pe ambele parti.
Se pun intr-o punga de plastic si se acopera cu un prosop.
Salata de ceapa
Se taie ceapa pestisori, se freaca cu multa sare si se spala 1-2 ori. Se adauga zeama de lamaie, sare, piper si patrunfel tocat marunt.
Se serveste imediat cu chapatii si ceapa cu lamaie.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pakistani Dish (Vita Picanta cu Chapatti si Salata de Ceapa)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
- 18 %
399.99 lei
329.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 10.06.2009 18:24:22
Interesanta reteta.
Cu siguranta am sa o incerc !