Ingrediente
● 1 buc pui (500 gr aripi si pulpe de pui sau si curcan) |
● 1 ceapa |
● 300 gr ardei grasi |
● 200 gr rosii |
● 2 catei usturoi |
● 10 gr faina |
● 100 ml ulei |
● 1/2 lingurita cimbru |
● 1/2 lingurita boia |
● 1 lingurita delikat |
● sare |
Mod de preparare
Carnea se portioneaza. Ceapa si ardeii se curata si se taie julien. Rosiile se oparesc si se taie felii. Se curata ustoroiul si se zdrobeste si se freaca cu un pic de sare, si adaugam cca 100 ml apa la el obtinand astfel un mujdei.
Se incinge uleiul si se prajeste carnea, apoi se scoate intr-un vas termorezistent. Ceapa si ardeii se calesc pe acelasi ulei. Se adauga rosiile feliate si faina dizolvata in 50 ml apa rece. Se fierb impreuna la foc mic pana sosul se ingroase un pic.
Peste carnea asezata in vas punem legumele din tigaie si peste toate turnam mujdeiul de usturoi. Se presara cu cimbru, boia, sare si delikat si se da totul la cuptor pentru 15 minute la foc mijlociu.
Se poate servi cu orez, pireu de cartofi sau legume sotate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ostropel de Pui cu Ardei" nu uita sa ii faci un review.
Se incinge uleiul si se prajeste carnea, apoi se scoate intr-un vas termorezistent. Ceapa si ardeii se calesc pe acelasi ulei. Se adauga rosiile feliate si faina dizolvata in 50 ml apa rece. Se fierb impreuna la foc mic pana sosul se ingroase un pic.
Peste carnea asezata in vas punem legumele din tigaie si peste toate turnam mujdeiul de usturoi. Se presara cu cimbru, boia, sare si delikat si se da totul la cuptor pentru 15 minute la foc mijlociu.
Se poate servi cu orez, pireu de cartofi sau legume sotate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ostropel de Pui cu Ardei" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
deli2308
• 14.10.2008 19:08:10
imi place f mult cum arata.inca nu am incercat reteta pana acum,dar in mod sigur va fi printre viitoarele mele mancaruri.super
Leila
• 23.07.2008 23:18:53
Sunt fericita cand reteta e placul celor care il prepara . Iti multumesc pentru aprecieri Monica .
monica_2008
• 21.07.2008 09:23:45
Super buna. Am preparat-o ieri si toata lumea a fost de aceeasi parere.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 14.10.2008 21:18:45
astept impresii :)