Orez cu Sos Picant (reteta Nigeriana)

Postat pe: 25-06-2010
(0)

Ingrediente

orez
Sos:
5-7 linguri de ulei (de preferinta de masline, dar se poate folosi orice tip de ulei)
2 cepe mari
2-3 chili proaspeti (sau praf de chili cam 3/4 lingurite, depinde cat de picant se doreste)
3 catei de usturoi
1 cutie de 500 g tomate intregi fara coaja si in sos (sau 6-7 tomate proaspete, taiate marunt)
1 cub maggi
1 pui in bucatele

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Orezul se fierbe normal, depinde de tipul de orez folosit, eu am folosit orez basmati. La tipul asta de orez timpul de fierbere e de 20 min. ca sa ramana bine. Intre timp trecem la prepararea sosului.

Punem intr-o craticioara ulei, taiem cepele felii si le punem in craticioara cu uleiul, si le lasam pana se inmoaie. Intre timp rosiile, usturoiul si chili le trecem prin blender, apoi aceasta compozitie o turnam in craticioara, amestecand din cand in cand si o lasam la foc potrivit cam 5 min, pana aceasta devine o pasta.

Spalam puiul, iar dupa aceea il punem peste amestecul de mai sus, amestecam si punem 400 ml apa sau supa de pui si 1 cub maggi (daca folositi supa de pui, nu mai este nevoie sa puneti maggi), potrivim de sare si lasam sa fiarba puiul in sos, la foc mic, cam 30 min sau pana cand puiul e fiert.

Sper sa va placa.
Se serveste cu orez alb. E delicios. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Orez cu Sos Picant ( Nigeriana)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Orez cu Sos Picant (reteta Nigeriana)