Mustati de cazac (reteta din Ucraina)

Complexitate
redusa
Mustati de cazac (reteta din Ucraina)

Ingrediente

  • (pentru 3-4 persoane):
  • 8 felii carne de vita taiata in fasii mai subtiti (circa 3mm),de preferat pulpa
  • spaghete groase de calitate superioara (cele care se fierb in 10-12 minute)
  • 1 buc ceapa
  • 3 cescute ketchup clasic (sau salsa Rubra produs Cirio-marca italiana)
  • 2 linguri maioneza
  • 1 cescuta suc de rosii(1 lingurita concentrat)
  • 3 linguri ulei masline sau floarea -soarelui
  • supa de carne sau zarzavat preparata din 1/2 cub concentrat
  • parmezan (cascaval)

Mod de preparare

Se pun spaghetele,din acelea mai groase si de buna calitate, sa fiarba in apa clocotita cu sare, se tin circa jumatate timp de coacere. Le scoatem din apa in care au fiert si le punem in apa rece.

Intre timp luam fasia de carne,de preferat sa nu fie prea mare si nici prea groasa (lunga maxim 8 cm. si 3 mm groasa), asa incat sa nu fim nevoiti sa rulam prea multe ori. Este important, deoarece asa se fierb mai repede si spaghetele in final raman intregi, nu se flescaiesc.

Deasupra feliei presaram o lingurita de parmezan (cascaval), apoi punem cateva spaghete (10-12), asa incat sa iasa de o parte si alta a feliei, rulam si inchidem cu o scobitoare. Dupa ce am preparat toate rulourile, le punem in tigaie cu 2 linguri ulei si le rumenim cate 1 minut, pe fiecare parte. Le scoatem si le punem deoparte.

In aceasi tigaie punem ceapa tocata cat mai marunt cu inca o lingura de ulei, o calim (nu prajim), asa incat sa-si dezvolte aroma iar apoi adaugam sosul de rosii, ketchup, maioneza si putina supa.

Fierbem sosul circa 5 minute iar apoi adaugam rulourile, daca este nevoie supa, asa incat rulourile sa fie acoperite de sos. Daca ne place, putem sa adaugam putin ketchup in loc de supa.

Lasam sa fiarba ,la foc potrivit, se sareaza daca este nevoie. Daca rulourile sunt mai subtiri in maxim 15 minute, sunt gata.

Este important sa utilizam spaghete destul de groase si de buna calitate, asa incat, sa nu se rupa la fierbere. Carne sa fie destul de subtire, asa se face mai repede si nici spaghetele nu se flescaiesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Chec de Post
4
Dulciuri

Chec de Post

Chec de Post
Parteneri
Fursecuri fragede cu gem de prune
Bucataras.RO

Fursecuri fragede cu gem de prune

"Bunatati pentru colindatori"  ...  si nu numai   :) 

Fursecuri fragede cu gem de prune
Lasagna vegetariana
Culinar.RO

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe