Mustati de cazac (reteta din Ucraina)

Postat pe: 21-11-2010
(2)

Ingrediente

(pentru 3-4 persoane):
8 felii carne de vita taiata in fasii mai subtiti (circa 3mm),de preferat pulpa
spaghete groase de calitate superioara (cele care se fierb in 10-12 minute)
1 buc ceapa
3 cescute ketchup clasic (sau salsa Rubra produs Cirio-marca italiana)
2 linguri maioneza
1 cescuta suc de rosii(1 lingurita concentrat)
3 linguri ulei masline sau floarea -soarelui
supa de carne sau zarzavat preparata din 1/2 cub concentrat
parmezan (cascaval)

Mod de preparare

Se pun spaghetele,din acelea mai groase si de buna calitate, sa fiarba in apa clocotita cu sare, se tin circa jumatate timp de coacere. Le scoatem din apa in care au fiert si le punem in apa rece.

Intre timp luam fasia de carne,de preferat sa nu fie prea mare si nici prea groasa (lunga maxim 8 cm. si 3 mm groasa), asa incat sa nu fim nevoiti sa rulam prea multe ori. Este important, deoarece asa se fierb mai repede si spaghetele in final raman intregi, nu se flescaiesc.

Deasupra feliei presaram o lingurita de parmezan (cascaval), apoi punem cateva spaghete (10-12), asa incat sa iasa de o parte si alta a feliei, rulam si inchidem cu o scobitoare. Dupa ce am preparat toate rulourile, le punem in tigaie cu 2 linguri ulei si le rumenim cate 1 minut, pe fiecare parte. Le scoatem si le punem deoparte.

In aceasi tigaie punem ceapa tocata cat mai marunt cu inca o lingura de ulei, o calim (nu prajim), asa incat sa-si dezvolte aroma iar apoi adaugam sosul de rosii, ketchup, maioneza si putina supa.

Fierbem sosul circa 5 minute iar apoi adaugam rulourile, daca este nevoie supa, asa incat rulourile sa fie acoperite de sos. Daca ne place, putem sa adaugam putin ketchup in loc de supa.

Lasam sa fiarba ,la foc potrivit, se sareaza daca este nevoie. Daca rulourile sunt mai subtiri in maxim 15 minute, sunt gata.

Este important sa utilizam spaghete destul de groase si de buna calitate, asa incat, sa nu se rupa la fierbere. Carne sa fie destul de subtire, asa se face mai repede si nici spaghetele nu se flescaiesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Mustati de cazac ( din Ucraina)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

nicoleta64
•  23.10.2010 14:30:46

Noua ne plac mult. Daca le incerci ..sa-mi spui cum ti-au placut ;-)

sylverland
•  23.10.2010 14:25:34

wooow cred ca sunt foarte bune ...deja imi lasa gura apa.:p

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mustati de cazac (reteta din Ucraina)