Ingrediente
● 1,5 kg muschiulet de porc |
● 1 l vin alb dulce |
● piper boabe |
● 1,5 kg gutui |
● 1 litru apa |
● 6 linguri zahar |
● 4 linguri faina |
● 4 linguri unt |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
3h
Muschiuletul se taie in bucati de 5 cm pe 5 cm si 5 cm inaltime. Volumul este de 5x5x5=125 cm cubi.
Ideea e sa nu fie nici prea mari bucatile dar nici prea mici.
Se sareaza dupa gust si se aseaza intr-o oala, turnandu-se litrul de vin si boabele de piper. Se pune la foc mic, acoperind oala cu un capac. Dupa o ora jumatate de fiert se poate verifica daca este gata.
Gutuile se spala, se curata si se taie in bucati de 2 pe 2 si 2 cm inaltime (8 cm cubi = volumul). Untul se incinge si se adauga bucatile de gutui. Se calesc 5 minute si se sting cu 600 ml apa clocotita. Se lasa la fiert vreo 2 minute. Intre timp se caramelizeaza zaharul si apoi se dizolva in 200 ml apa fierbinte. Faina se amesteca bine cu 300 ml apa. Caramelul si faina se adauga peste gutuile care fierb si se mai da un clocot.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Muschiulet de Porc cu Sos de Gutui" nu uita sa ii faci un review.
Ideea e sa nu fie nici prea mari bucatile dar nici prea mici.
Se sareaza dupa gust si se aseaza intr-o oala, turnandu-se litrul de vin si boabele de piper. Se pune la foc mic, acoperind oala cu un capac. Dupa o ora jumatate de fiert se poate verifica daca este gata.
Gutuile se spala, se curata si se taie in bucati de 2 pe 2 si 2 cm inaltime (8 cm cubi = volumul). Untul se incinge si se adauga bucatile de gutui. Se calesc 5 minute si se sting cu 600 ml apa clocotita. Se lasa la fiert vreo 2 minute. Intre timp se caramelizeaza zaharul si apoi se dizolva in 200 ml apa fierbinte. Faina se amesteca bine cu 300 ml apa. Caramelul si faina se adauga peste gutuile care fierb si se mai da un clocot.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Muschiulet de Porc cu Sos de Gutui" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 29.10.2014 23:30:42
pare a fi ceva fff. bun,mi se pare un pic pretentios.voi incerca cat mai curand.