Muschiulet de Porc cu Sos de Gutui

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Muschiulet de Porc cu Sos de Gutui

Ingrediente

  • 1,5 kg muschiulet de porc
  • 1 l vin alb dulce
  • piper boabe
  • 1,5 kg gutui
  • 1 litru apa
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri unt

Mod de preparare

Muschiuletul se taie in bucati de 5 cm pe 5 cm si 5 cm inaltime. Volumul este de 5x5x5=125 cm cubi.
Ideea e sa nu fie nici prea mari bucatile dar nici prea mici.
Se sareaza dupa gust si se aseaza intr-o oala, turnandu-se litrul de vin si boabele de piper. Se pune la foc mic, acoperind oala cu un capac. Dupa o ora jumatate de fiert se poate verifica daca este gata.

Gutuile se spala, se curata si se taie in bucati de 2 pe 2 si 2 cm inaltime (8 cm cubi = volumul). Untul se incinge si se adauga bucatile de gutui. Se calesc 5 minute si se sting cu 600 ml apa clocotita. Se lasa la fiert vreo 2 minute. Intre timp se caramelizeaza zaharul si apoi se dizolva in 200 ml apa fierbinte. Faina se amesteca bine cu 300 ml apa. Caramelul si faina se adauga peste gutuile care fierb si se mai da un clocot.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
4
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Ostropel de pui ca la mama acasa
Bucataras.RO

Ostropel de pui ca la mama acasa

Astazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...

Ostropel de pui ca la mama acasa
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute