Muschiulet de Porc cu Sos de Gutui

Postat pe: 31-10-2011
(1)

Ingrediente

1,5 kg muschiulet de porc
1 l vin alb dulce
piper boabe
1,5 kg gutui
1 litru apa
6 linguri zahar
4 linguri faina
4 linguri unt

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
Muschiuletul se taie in bucati de 5 cm pe 5 cm si 5 cm inaltime. Volumul este de 5x5x5=125 cm cubi.
Ideea e sa nu fie nici prea mari bucatile dar nici prea mici.
Se sareaza dupa gust si se aseaza intr-o oala, turnandu-se litrul de vin si boabele de piper. Se pune la foc mic, acoperind oala cu un capac. Dupa o ora jumatate de fiert se poate verifica daca este gata.

Gutuile se spala, se curata si se taie in bucati de 2 pe 2 si 2 cm inaltime (8 cm cubi = volumul). Untul se incinge si se adauga bucatile de gutui. Se calesc 5 minute si se sting cu 600 ml apa clocotita. Se lasa la fiert vreo 2 minute. Intre timp se caramelizeaza zaharul si apoi se dizolva in 200 ml apa fierbinte. Faina se amesteca bine cu 300 ml apa. Caramelul si faina se adauga peste gutuile care fierb si se mai da un clocot.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Muschiulet de Porc cu Sos de Gutui" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

alexandruaioanei
•  29.10.2014 23:30:42

pare a fi ceva fff. bun,mi se pare un pic pretentios.voi incerca cat mai curand.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Muschiulet de Porc cu Sos de Gutui