Muschi de Porc cu Tarhon si Alte Mirodenii

Complexitate
redusa
Muschi de Porc cu Tarhon si Alte Mirodenii

Ingrediente

  • 400-450 grame muschi file/cotlet de porc fara os cu tot cu grasimea de deasupra
  • un varf de lingurita hrean ras/ horseradish
  • 2-3 lgte mustar
  • 2-3 lingurite tarhon uscat
  • 50 ml vin alb sec
  • o lingura ulei in caz ca nu are grasime
  • sare
  • piper
  • o lingurita zahar brun

Mod de preparare

Bucata de carne se spala si se sterge cu un servet curat. Sarati si piperati cu moderatie pe toate partile. Frecati grasimea cu zahrul brun pana cand se absoarbe in ea, apoi puneti hreanul ras tot deasupra grasimii. Imbracati toata bucata de carne cu mustarul, daca este mai mult decat mai sus nu e bai.

Cu un cutit precis marcati viitoarele filete de carne in grasime, dar sa nu fie taietura la mai mult de 1 cm in adacime. Daca aveti o forma termorezistenta cu capac puteti pune carnea in ea. Sau puteti folosi o punga speciala pt fripturi. Puneti vinul alb pe langa carne si daca este nevoie si lingura de ulei.

Dati la cuptorul incins, doar cu focul de jos, timp de 30 minute la 220º c. Perforati punga din loc in loc si mai lasati in ca 20 minute, si cu focul de sus. Scoateti si feliati carnea. Asezati-o pe farfurii si o serviti cu ce garnitura doriti. Puteti folosi sosul lasat de carne sau puteti opta pt sosul bearnaise.

Eu am servit carnea cu Conopida Gratinata si Sosul Bearnaise.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc