Ingrediente
● muschiulet proaspat porc (sau putem folosi orice carne de porc ) |
● sare grunjoasa (fara iod) |
Mod de preparare
Carnea de porc o transam in bucati potrivite daca e pulpa (o taiem in fasii mai lungi de grosimea unui cotlet de porc, nu lasam pulpa intreaga caci se va mura mai greu). Daca luam muschiulet sau cotlet lasam bucata intreaga si le dam cu sare grunjoasa din abundenta. Carnurile sarate le punem intr-un vas de plastic si le acoperim cu un servet.
Lasam carnea sa se mureze timp de 4 zile (in acest timp le mai intoarcem o data pe zi). Dupa ce au trecut cele 4 zile, scoatem carnea, o stergem cu un servet uscat, gaurim un capat si tragem prin fiecare bucata un fir de sfoara si le punem intr-un loc bine aerisit (eu le-am pus pe balcon legate pe sarma de intins rufe) unde le lasam la zvantat vreo 2 zile.
Cand sunt bine zvantate le punem la afumat in afumatoare pentru circa 2 zile (daca vreti sa fie mai puternic afumate le tineti 3 zile la fum) cate 3-4 ore/zi. Bucatile de carne le atarnam la circa la 1.5 m de sursa de foc si numai dupa ce focul nu mai arde cu flacara.
Initial facem focul cu lemne, lasam sa se formeze jar mai mult apoi peste punem rumegus (rumegusul sa nu fie de lemn rasinos), lasam sa arda, apoi dupa ce flacara s-a stins si nu iese decat fum punem si bucatile de carne la fum. Carnea capata o culoare rosiatica dupa ce este afumata. Se ia de la fum si pentru circa 2 zile se pune la aerisit la loc rece (tot pe balcon in cazul meu, si daca aveti rabdare, daca nu...puteti sa consumati :)) ).
De acum se poate consuma cruda ca aperitiv sau in diferite preparate culinare.
Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Muschi de Porc Afumat" nu uita sa ii faci un review.
Lasam carnea sa se mureze timp de 4 zile (in acest timp le mai intoarcem o data pe zi). Dupa ce au trecut cele 4 zile, scoatem carnea, o stergem cu un servet uscat, gaurim un capat si tragem prin fiecare bucata un fir de sfoara si le punem intr-un loc bine aerisit (eu le-am pus pe balcon legate pe sarma de intins rufe) unde le lasam la zvantat vreo 2 zile.
Cand sunt bine zvantate le punem la afumat in afumatoare pentru circa 2 zile (daca vreti sa fie mai puternic afumate le tineti 3 zile la fum) cate 3-4 ore/zi. Bucatile de carne le atarnam la circa la 1.5 m de sursa de foc si numai dupa ce focul nu mai arde cu flacara.
Initial facem focul cu lemne, lasam sa se formeze jar mai mult apoi peste punem rumegus (rumegusul sa nu fie de lemn rasinos), lasam sa arda, apoi dupa ce flacara s-a stins si nu iese decat fum punem si bucatile de carne la fum. Carnea capata o culoare rosiatica dupa ce este afumata. Se ia de la fum si pentru circa 2 zile se pune la aerisit la loc rece (tot pe balcon in cazul meu, si daca aveti rabdare, daca nu...puteti sa consumati :)) ).
De acum se poate consuma cruda ca aperitiv sau in diferite preparate culinare.
Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Muschi de Porc Afumat" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany