Vinetele le taiem felii(1 cm), le saram si le lasam o ora . Dupa o ora le spalam si le asezam pe un prosop de bucatarie sa se scurga bine. Le ungem cu putin ulei si le coacem in cuptor la grill pe ambele parti.
Cartofii ii curatam si ii taiem felii ca la cipsuri dar nu la fel de subtiri, ii prajim in ulei si-i scoatem pe hartie de bucatarie.
Ceapa o dam prin razatoare, o punem la calit impreuna cu uleiul. Carnea o amestecam cu 1/2 cana apa si o adaugam peste ceapa , lasam sa se caleasca pana isi schimba culoarea.
Adaugam apoi sucul de rosii, sarea, piperul, scortisoara si nucsoara. Lasam sa fiarba pana nu mai are deloc zeama.
Besamelul: punem laptele la fiert dar mai oprim o cana. Intr-un bol amestecam faina cu cana cu lapte pana se face o crema fara cocoloase. Apoi o turnam peste laptele care intre timp sa incalzit bine, amestecam tot timpul pana se intareste si incepe sa fiarba. Totul se face la foc mic. Dam de pe foc si adaugam galbenusurile, sarea, piperul alb si untul.
Intr-un pirex uns cu unt asezam cartofii feliati, un strat de vinete , carnea tocata, restul de vinete, presuram cu putina branza rasa, turnam besamelul si iar punem branza rasa. Dam la cuptor la 180*C pentru o ora.
Se serveste cu branza rasa deasupra si salata de rosii.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii