Mici (mititei) de casa

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

1 kg de carne tocata de vaca sau de porc 250 g de untura(seu)
1 lingurita de bicarbonat
10 catei de usturoi bine tocati sau presati
ienibahar si chimion pisat
piper
sare dupa gust

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min

Se toaca de carnea de 2 ori prin masina impreuna cu seul. Se adauga sarea, mirodeniile, usturoiul pisat si bicarbonatul si se framanta totul cu mina timp de 15 minute adaugand putin cate putin 2 linguri de apa.

Bine framantat trebuie sa fie deja ca o pasta. Castronul cu carnea framantata se tine 5-6 ore pe "gheata" (adica in frigider). Aproape de frigere se iau cu lingura din tocatura cantitati egale si se formeaza cu mana udata in apa mititeii.

Inainte de a fi asezati pe gratar se ung bine cu ulei, iar in timpul frigerii se ung cu o pana cu putin ulei de masa.

Daca nu aveti gratar se aseaza intr-o craticioara, se toarna peste ei putin ulei si apa pina la jumatatea inaltimii lor. Se fierb pina apa se evapora si vine uleiul de-asupra. Unii dintre mititei se intorc usor, pentru a nu se prinde de fundul craticioarei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mici (mititei) de casa" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mici (mititei) de casa