Mici (mititei) de casa

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

1 kg de carne tocata de vaca sau de porc 250 g de untura(seu)
1 lingurita de bicarbonat
10 catei de usturoi bine tocati sau presati
ienibahar si chimion pisat
piper
sare dupa gust

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min

Se toaca de carnea de 2 ori prin masina impreuna cu seul. Se adauga sarea, mirodeniile, usturoiul pisat si bicarbonatul si se framanta totul cu mina timp de 15 minute adaugand putin cate putin 2 linguri de apa.

Bine framantat trebuie sa fie deja ca o pasta. Castronul cu carnea framantata se tine 5-6 ore pe "gheata" (adica in frigider). Aproape de frigere se iau cu lingura din tocatura cantitati egale si se formeaza cu mana udata in apa mititeii.

Inainte de a fi asezati pe gratar se ung bine cu ulei, iar in timpul frigerii se ung cu o pana cu putin ulei de masa.

Daca nu aveti gratar se aseaza intr-o craticioara, se toarna peste ei putin ulei si apa pina la jumatatea inaltimii lor. Se fierb pina apa se evapora si vine uleiul de-asupra. Unii dintre mititei se intorc usor, pentru a nu se prinde de fundul craticioarei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Mici (mititei) de casa" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

georgiulyca
•  22.02.2010 16:14:16

cei mai buni mici ia-m mancat la kaufland.sunt super buni ia-u placut si sotului meu de origine cyprioata.sunt de nota10

marjela
•  02.01.2010 22:56:50

nu asa se fac asta nu este o retata buna rominul face micii dei manici cu ochi

chefboyardi
•  02.05.2009 03:54:28

Micul este ceva......ce nu se spurca cu ienibahar si chimion.( or fi mici de alta nationalitate)
Romanul mananca micul gras,usturoiat cu mustar si hrean de-ti sar felinarele.
Daca e prea......prea apoi torni acolo niste bere rece sa-l mai potolesti.
Asta e parerea mea...oricum am gasit alta reteta mult mai apropiata de ce i-ar place unui roman ca mine.
Salutari si urari de bine tuturor fratilor romani din intreaga lume .

richardo
•  21.02.2009 12:46:14

super buni

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mici (mititei) de casa