Mici (mititei) de casa

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

1 kg de carne tocata de vaca sau de porc 250 g de untura(seu)
1 lingurita de bicarbonat
10 catei de usturoi bine tocati sau presati
ienibahar si chimion pisat
piper
sare dupa gust

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min

Se toaca de carnea de 2 ori prin masina impreuna cu seul. Se adauga sarea, mirodeniile, usturoiul pisat si bicarbonatul si se framanta totul cu mina timp de 15 minute adaugand putin cate putin 2 linguri de apa.

Bine framantat trebuie sa fie deja ca o pasta. Castronul cu carnea framantata se tine 5-6 ore pe "gheata" (adica in frigider). Aproape de frigere se iau cu lingura din tocatura cantitati egale si se formeaza cu mana udata in apa mititeii.

Inainte de a fi asezati pe gratar se ung bine cu ulei, iar in timpul frigerii se ung cu o pana cu putin ulei de masa.

Daca nu aveti gratar se aseaza intr-o craticioara, se toarna peste ei putin ulei si apa pina la jumatatea inaltimii lor. Se fierb pina apa se evapora si vine uleiul de-asupra. Unii dintre mititei se intorc usor, pentru a nu se prinde de fundul craticioarei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Mici (mititei) de casa" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

georgiulyca
•  22.02.2010 16:14:16

cei mai buni mici ia-m mancat la kaufland.sunt super buni ia-u placut si sotului meu de origine cyprioata.sunt de nota10

marjela
•  02.01.2010 22:56:50

nu asa se fac asta nu este o retata buna rominul face micii dei manici cu ochi

chefboyardi
•  02.05.2009 03:54:28

Micul este ceva......ce nu se spurca cu ienibahar si chimion.( or fi mici de alta nationalitate)
Romanul mananca micul gras,usturoiat cu mustar si hrean de-ti sar felinarele.
Daca e prea......prea apoi torni acolo niste bere rece sa-l mai potolesti.
Asta e parerea mea...oricum am gasit alta reteta mult mai apropiata de ce i-ar place unui roman ca mine.
Salutari si urari de bine tuturor fratilor romani din intreaga lume .

richardo
•  21.02.2009 12:46:14

super buni

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mici (mititei) de casa