Ingrediente
● 1 kg de carne tocata de vaca sau de porc 250 g de untura(seu) |
● 1 lingurita de bicarbonat |
● 10 catei de usturoi bine tocati sau presati |
● ienibahar si chimion pisat |
● piper |
● sare dupa gust |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Se toaca de carnea de 2 ori prin masina impreuna cu seul. Se adauga sarea, mirodeniile, usturoiul pisat si bicarbonatul si se framanta totul cu mina timp de 15 minute adaugand putin cate putin 2 linguri de apa.
Bine framantat trebuie sa fie deja ca o pasta. Castronul cu carnea framantata se tine 5-6 ore pe "gheata" (adica in frigider). Aproape de frigere se iau cu lingura din tocatura cantitati egale si se formeaza cu mana udata in apa mititeii.
Inainte de a fi asezati pe gratar se ung bine cu ulei, iar in timpul frigerii se ung cu o pana cu putin ulei de masa.
Daca nu aveti gratar se aseaza intr-o craticioara, se toarna peste ei putin ulei si apa pina la jumatatea inaltimii lor. Se fierb pina apa se evapora si vine uleiul de-asupra. Unii dintre mititei se intorc usor, pentru a nu se prinde de fundul craticioarei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mici (mititei) de casa" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
marjela
• 02.01.2010 22:56:50
nu asa se fac asta nu este o retata buna rominul face micii dei manici cu ochi
chefboyardi
• 02.05.2009 03:54:28
Micul este ceva......ce nu se spurca cu ienibahar si chimion.( or fi mici de alta nationalitate)
Romanul mananca micul gras,usturoiat cu mustar si hrean de-ti sar felinarele.
Daca e prea......prea apoi torni acolo niste bere rece sa-l mai potolesti.
Asta e parerea mea...oricum am gasit alta reteta mult mai apropiata de ce i-ar place unui roman ca mine.
Salutari si urari de bine tuturor fratilor romani din intreaga lume .
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 22.02.2010 16:14:16
cei mai buni mici ia-m mancat la kaufland.sunt super buni ia-u placut si sotului meu de origine cyprioata.sunt de nota10