Medalion de Porc cu Ciuperci

Complexitate
redusa
Medalion de Porc cu Ciuperci

Ingrediente

  • -800 g muschi de porc
  • -500 g ciuperci
  • -60 g untura
  • -1 lingura mustar
  • -50 g unt
  • -80 g faina
  • -100 g smantana
  • -1 legatura de patrunjel verde
  • -bulion de gaina sau de legume ori apa
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Curatati muschiul de porc de pielite, spalati-l si taiati-l in felii groase de 1- 1,5 cm.
Bateti-le cu ciocanul de carne, sarati, piperati, dupa gust si treceti-le prin faina.
Rumeniti-le in untura incinsa, pe ambele parti.
Transferati-le intr-un alt vas, turnati putin bulion de gaina (de legume sau apa) si lasati-le sa se inabuse, acoperit, la foc mic, pana ce carnea este facuta. La nevoie, adaugati cate putin lichid.
Intre timp, caliti putin faina ramasa in restul de untura de la prajirea carnii, adaugati mustarul si stingeti cu bulion de carne (de legume sau apa).
Dati in cateva clocote, amestecand mereu, pana se ingroasa putin si turnati apoi, peste carne.
Adaugati imediat ciupercile feliate si calite in prealabil in unt.
Potriviti de sare, piper, dupa gust si inabusiti in continuare pana ce carnea este frageda.
La sfarsit, inglobati smantana si patrunjelul tocat marunt.

Serviti cat este cald, portionand carnea si sosul cu ciuperci, alaturi de o salata de sezon sau muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie