Ingrediente
● mamaliga, gata pregatita |
● carnati proaspeti afumati sau salam, prajiti si taiat bucatele, dupa dorinta si gust |
● costita sau bacon, taiata bucatele si prajita, cat sa fie crocanta |
● parmezan sau cascaval ras, dupa dorinta si gust |
● unt |
● ardei gras sau gogosari rosii, copti, curatati si taiati fasii, dupa gust |
● ceapa taiata rondele, dupa gust |
● ardei rosu, galben, verde, taiat bucatele, optional |
● sare |
● piper |
● alte condimente, dupa dorinta si gust |
● Pentru crusta: |
● 2 oua usor batute si amestecate cu smantana (dupa gust) |
● cascaval ras |
Mod de preparare
Faceti o mamaliga potrivit de vartoasa in care inglobati la sfarsit parmezanul sau cascavalul ras, cateva bucatele de unt, sare si piper, dupa gust, omogenizand bine.
Turnati intr-un vas termorezistent uns cu unt, un strat de mamaliga si nivelati.
Asezati deasupra, uniform, rondele de ceapa, felii de ardei (gogosari) copti, bucatelele de carnati (salam) si costita (bacon), prajite separat si acoperiti cu alt strat de mamaliga.
Puneti cateva bucatele de unt, turnati uniform amestecul cu oua si smantana si presarati cascavalul ras.
Dati la cuptorul incins, 15-20 min, sa se gratineze sau pana ce se rumeneste frumos.
Serviti calda, portionata, alaturi de o salata de sezon sau muraturi.
Merge de minune cu varza murata si / sau zeama de varza murata (moare)
Eu am folosit gogosari copti, pusi in congelator. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mamaliga cu Carnati si Ardei Copti, la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Turnati intr-un vas termorezistent uns cu unt, un strat de mamaliga si nivelati.
Asezati deasupra, uniform, rondele de ceapa, felii de ardei (gogosari) copti, bucatelele de carnati (salam) si costita (bacon), prajite separat si acoperiti cu alt strat de mamaliga.
Puneti cateva bucatele de unt, turnati uniform amestecul cu oua si smantana si presarati cascavalul ras.
Dati la cuptorul incins, 15-20 min, sa se gratineze sau pana ce se rumeneste frumos.
Serviti calda, portionata, alaturi de o salata de sezon sau muraturi.
Merge de minune cu varza murata si / sau zeama de varza murata (moare)
Eu am folosit gogosari copti, pusi in congelator. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mamaliga cu Carnati si Ardei Copti, la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
lucia_bp
• 01.04.2011 19:10:02
Multumesc, Mickym !
Este foarte buna si te invit sa o pregatesti. Nu-ti va parea rau !
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 16.09.2016 14:58:09
Mie imi apar doua probleme cand incerc sa fac mamaliga. Una este reprezentata de cocoloase si cealalta de uscarea si lipirea resturilor de mamaliga pe oala. Problema cu oala am rezolvat-o, mi-am cumparat ceva super fain de aici : http://www.raki.ro/oala-pentru-gatit-cu-aburi-20x155cm_27309/. Cu oala asta fierb si la aburi iar mamaliga se desprinde cu degetul chiar si uscata. De cocoloase nu am reusit sa scap nici pana in ziua de azi orice as face. Fac mamaliga doar cu malai grisat, folosesc tel , urmez pasii care trebuie ......tot timpul gasesc cocoloase in mamaliga. Am inceput sa ne obisnuim ::)))