Mamaliga cu Carnati si Ardei Copti, la Cuptor

Postat pe: 10-03-2011
(3)

Ingrediente

mamaliga, gata pregatita
carnati proaspeti afumati sau salam, prajiti si taiat bucatele, dupa dorinta si gust
costita sau bacon, taiata bucatele si prajita, cat sa fie crocanta
parmezan sau cascaval ras, dupa dorinta si gust
unt
ardei gras sau gogosari rosii, copti, curatati si taiati fasii, dupa gust
ceapa taiata rondele, dupa gust
ardei rosu, galben, verde, taiat bucatele, optional
sare
piper
alte condimente, dupa dorinta si gust
Pentru crusta:
2 oua usor batute si amestecate cu smantana (dupa gust)
cascaval ras

Mod de preparare

Faceti o mamaliga potrivit de vartoasa in care inglobati la sfarsit parmezanul sau cascavalul ras, cateva bucatele de unt, sare si piper, dupa gust, omogenizand bine.

Turnati intr-un vas termorezistent uns cu unt, un strat de mamaliga si nivelati.
Asezati deasupra, uniform, rondele de ceapa, felii de ardei (gogosari) copti, bucatelele de carnati (salam) si costita (bacon), prajite separat si acoperiti cu alt strat de mamaliga.

Puneti cateva bucatele de unt, turnati uniform amestecul cu oua si smantana si presarati cascavalul ras.

Dati la cuptorul incins, 15-20 min, sa se gratineze sau pana ce se rumeneste frumos.

Serviti calda, portionata, alaturi de o salata de sezon sau muraturi.

Merge de minune cu varza murata si / sau zeama de varza murata (moare)
Eu am folosit gogosari copti, pusi in congelator.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Mamaliga cu Carnati si Ardei Copti, la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

ralupopescu
•  16.09.2016 14:58:09

Mie imi apar doua probleme cand incerc sa fac mamaliga. Una este reprezentata de cocoloase si cealalta de uscarea si lipirea resturilor de mamaliga pe oala. Problema cu oala am rezolvat-o, mi-am cumparat ceva super fain de aici : http://www.raki.ro/oala-pentru-gatit-cu-aburi-20x155cm_27309/. Cu oala asta fierb si la aburi iar mamaliga se desprinde cu degetul chiar si uscata. De cocoloase nu am reusit sa scap nici pana in ziua de azi orice as face. Fac mamaliga doar cu malai grisat, folosesc tel , urmez pasii care trebuie ......tot timpul gasesc cocoloase in mamaliga. Am inceput sa ne obisnuim ::)))

lucia_bp
•  01.04.2011 19:10:02

Multumesc, Mickym !
Este foarte buna si te invit sa o pregatesti. Nu-ti va parea rau !

mickym
•  01.04.2011 14:07:16

ARATA SENZATIONAL

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mamaliga cu Carnati si Ardei Copti, la Cuptor