Jollof Rice (orez Jollof - reteta nigeriana)

Postat pe: 25-06-2010
(0)

Ingrediente

500 g orez
1 cutie 250g (300g) de rosii intregi fara piele si in sos
2 morcovi taiati in cubulete
50 g de mazare verde
2 cepe
2 chili proaspeti (sau 3 lingurite de praf de chili)
1 rama de ghimbir (radacina)
3 catei de usturoi
1 lingurita curry
2 cuburi maggi
sare
ulei
apa (sau supa de pui)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Trecem prin blender rosiile, chili si ghimbirul curatat. Intr-o craticioara punem cam 3-4 linguri de ulei, ceapa taiata felii si usturoiul si lasam sa se inmoaie, dar sa nu prinda culoare, cam 3-4 minute. Dupa aceea turnam sosul din blender, punem lingurita de curry, amestecam, lasam cam 2 minute si punem cele 2 cuburi de maggi.

Lasam totul pe foc cam 4-5 minute, amestecand din cand in cand, iar pe urma adaugam 1/4 litru de apa, 1/4 supa de pui. Daca folositi supa de pui nu mai adaugati cele 2 cuburi de maggi.

Adaugam orezul, pe care l-am spalat bine, mai adaugam apa sa treaca peste orez si potrivim de sare. Acoperim craticioara si lasam la foc potrivit cam 10 minute. Mai puteti pune apa, daca mai este nevoie, dar bobul de orez nu trebuie sa fie nici tare nici prea moale. Dupa aceea punem morcovul si boabele de mazare, le lasam cam 5 minute (daca sunt congelate) si daca sunt proapete le putem pune dupa 5 minute de pus orezul.

Mai lasam cam 10 minute si gata.
Inainte de servire, lasam in repaus cam 5-10 minute. Se poate servi cu orice tip de carne, fiarta, fripta. In bucataria nigeriana totul este picant.
Sper sa va placa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Jollof Rice (orez Jollof - nigeriana)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Jollof Rice (orez Jollof - reteta nigeriana)