Ingrediente
● 500 g orez |
● 1 cutie 250g (300g) de rosii intregi fara piele si in sos |
● 2 morcovi taiati in cubulete |
● 50 g de mazare verde |
● 2 cepe |
● 2 chili proaspeti (sau 3 lingurite de praf de chili) |
● 1 rama de ghimbir (radacina) |
● 3 catei de usturoi |
● 1 lingurita curry |
● 2 cuburi maggi |
● sare |
● ulei |
● apa (sau supa de pui) |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
50min
Trecem prin blender rosiile, chili si ghimbirul curatat. Intr-o craticioara punem cam 3-4 linguri de ulei, ceapa taiata felii si usturoiul si lasam sa se inmoaie, dar sa nu prinda culoare, cam 3-4 minute. Dupa aceea turnam sosul din blender, punem lingurita de curry, amestecam, lasam cam 2 minute si punem cele 2 cuburi de maggi.
Lasam totul pe foc cam 4-5 minute, amestecand din cand in cand, iar pe urma adaugam 1/4 litru de apa, 1/4 supa de pui. Daca folositi supa de pui nu mai adaugati cele 2 cuburi de maggi.
Adaugam orezul, pe care l-am spalat bine, mai adaugam apa sa treaca peste orez si potrivim de sare. Acoperim craticioara si lasam la foc potrivit cam 10 minute. Mai puteti pune apa, daca mai este nevoie, dar bobul de orez nu trebuie sa fie nici tare nici prea moale. Dupa aceea punem morcovul si boabele de mazare, le lasam cam 5 minute (daca sunt congelate) si daca sunt proapete le putem pune dupa 5 minute de pus orezul.
Mai lasam cam 10 minute si gata.
Inainte de servire, lasam in repaus cam 5-10 minute. Se poate servi cu orice tip de carne, fiarta, fripta. In bucataria nigeriana totul este picant.
Sper sa va placa. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Jollof Rice (orez Jollof - nigeriana)" nu uita sa ii faci un review.
Lasam totul pe foc cam 4-5 minute, amestecand din cand in cand, iar pe urma adaugam 1/4 litru de apa, 1/4 supa de pui. Daca folositi supa de pui nu mai adaugati cele 2 cuburi de maggi.
Adaugam orezul, pe care l-am spalat bine, mai adaugam apa sa treaca peste orez si potrivim de sare. Acoperim craticioara si lasam la foc potrivit cam 10 minute. Mai puteti pune apa, daca mai este nevoie, dar bobul de orez nu trebuie sa fie nici tare nici prea moale. Dupa aceea punem morcovul si boabele de mazare, le lasam cam 5 minute (daca sunt congelate) si daca sunt proapete le putem pune dupa 5 minute de pus orezul.
Mai lasam cam 10 minute si gata.
Inainte de servire, lasam in repaus cam 5-10 minute. Se poate servi cu orice tip de carne, fiarta, fripta. In bucataria nigeriana totul este picant.
Sper sa va placa. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Jollof Rice (orez Jollof - nigeriana)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany