Jollof Rice (orez Jollof - reteta nigeriana)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g orez
  • -1 cutie 250g (300g) de rosii intregi fara piele si in sos
  • -2 morcovi taiati in cubulete
  • -50 g de mazare verde
  • -2 cepe
  • -2 chili proaspeti (sau 3 lingurite de praf de chili)
  • -1 rama de ghimbir (radacina)
  • -3 catei de usturoi
  • -1 lingurita curry
  • -2 cuburi maggi
  • -sare
  • -ulei
  • -apa (sau supa de pui)

Mod de preparare

Trecem prin blender rosiile, chili si ghimbirul curatat. Intr-o craticioara punem cam 3-4 linguri de ulei, ceapa taiata felii si usturoiul si lasam sa se inmoaie, dar sa nu prinda culoare, cam 3-4 minute. Dupa aceea turnam sosul din blender, punem lingurita de curry, amestecam, lasam cam 2 minute si punem cele 2 cuburi de maggi.

Lasam totul pe foc cam 4-5 minute, amestecand din cand in cand, iar pe urma adaugam 1/4 litru de apa, 1/4 supa de pui. Daca folositi supa de pui nu mai adaugati cele 2 cuburi de maggi.

Adaugam orezul, pe care l-am spalat bine, mai adaugam apa sa treaca peste orez si potrivim de sare. Acoperim craticioara si lasam la foc potrivit cam 10 minute. Mai puteti pune apa, daca mai este nevoie, dar bobul de orez nu trebuie sa fie nici tare nici prea moale. Dupa aceea punem morcovul si boabele de mazare, le lasam cam 5 minute (daca sunt congelate) si daca sunt proapete le putem pune dupa 5 minute de pus orezul.

Mai lasam cam 10 minute si gata.
Inainte de servire, lasam in repaus cam 5-10 minute. Se poate servi cu orice tip de carne, fiarta, fripta. In bucataria nigeriana totul este picant.
Sper sa va placa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Negresa (III)
5
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie