Jollof Rice (orez Jollof - reteta nigeriana)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g orez
  • -1 cutie 250g (300g) de rosii intregi fara piele si in sos
  • -2 morcovi taiati in cubulete
  • -50 g de mazare verde
  • -2 cepe
  • -2 chili proaspeti (sau 3 lingurite de praf de chili)
  • -1 rama de ghimbir (radacina)
  • -3 catei de usturoi
  • -1 lingurita curry
  • -2 cuburi maggi
  • -sare
  • -ulei
  • -apa (sau supa de pui)

Mod de preparare

Trecem prin blender rosiile, chili si ghimbirul curatat. Intr-o craticioara punem cam 3-4 linguri de ulei, ceapa taiata felii si usturoiul si lasam sa se inmoaie, dar sa nu prinda culoare, cam 3-4 minute. Dupa aceea turnam sosul din blender, punem lingurita de curry, amestecam, lasam cam 2 minute si punem cele 2 cuburi de maggi.

Lasam totul pe foc cam 4-5 minute, amestecand din cand in cand, iar pe urma adaugam 1/4 litru de apa, 1/4 supa de pui. Daca folositi supa de pui nu mai adaugati cele 2 cuburi de maggi.

Adaugam orezul, pe care l-am spalat bine, mai adaugam apa sa treaca peste orez si potrivim de sare. Acoperim craticioara si lasam la foc potrivit cam 10 minute. Mai puteti pune apa, daca mai este nevoie, dar bobul de orez nu trebuie sa fie nici tare nici prea moale. Dupa aceea punem morcovul si boabele de mazare, le lasam cam 5 minute (daca sunt congelate) si daca sunt proapete le putem pune dupa 5 minute de pus orezul.

Mai lasam cam 10 minute si gata.
Inainte de servire, lasam in repaus cam 5-10 minute. Se poate servi cu orice tip de carne, fiarta, fripta. In bucataria nigeriana totul este picant.
Sper sa va placa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa