Ingrediente

3 pulpe pui partea de sus dezosate taiate cuburi
2 carnati afumati decojiti si taiati felii(cum ar fi cabanosul sau alti carnati polonezi Kielbasa)
450 gr creveti
o ceapa tocata
2 catei de usturoi tocat
1 ardei rosu sau galben tocat
3 bucati de telina (tulpina de la frunze sau 5-6 acasa pt ca sunt f mici)
1/2 lingurita praf de curry
1/2 lingurita praf de chimen
piper, sare
1 foaie de dafin
un praf de boia iute ( dupa gust)
1 lingura faina
3-4 rosii cojite si tocate marunt ( sau de la conserva)
400 ml zeama supa de pui (sau 2 cani)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Se calesc ceapa, telina si ardeiul impreuna vreo 5 min pana se moaie, apoi se adauga usturoiul si se lasa numai 2 minute ca sa nu se arda.

Se pune apoi carnea de pui si se caleste vreo 5 min, pana nu mai este roz, apoi se adauga carnaciorii. Se pun toate condimentele mai putin boiaua iute (atentie la sare daca folositi carnaciori mai sarati), apoi lingura de faina si se lasa sa se prajeasca faina putin, altfel ramane "cruda".

Se pune supa de pui peste si rosiile si se lasa sa fiarba timp de 30 min la foc potrivit, pana scade cel putin jumatate, apoi se adauga crevetii si se mai lasa numai vreo 3-5 minute pana se fac roz. se pune boiaua iute dupa gust.

Se serveste fierbinte cu orez fiert simplu.

Jambalaya este o mancare traditionala din zona New Orleans, Louisiana. Varianta de aici este luata de pe Food Network.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Jambalaya" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Jambalaya