Hachis Parmantier

Postat pe: 15-06-2010
(0)

Ingrediente

800 g - 1 kg de cartofi roz (puteti folosi si altfel dar sunt de preferat cei ce nu absorb foarte mult lichid)
50 g de unt
200 ml de lapte cald
500 g de carne tocata de vita (sau amestec)
1-2 cepe
1-2 morcovi
3 catei de usturoi
1 cutie de 400 g de rosii in bulion
300 ml de vin alb
2-3 firicele de cimbru
nucusoara
sare, piper
cascaval ras

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiam in cuburi mijlocii. Ii punem la fiert cu apa si sare. Cand sunt gata ii dam deoparte si pregatim un piure in care incorporam 40 g de unt si laptele, daca mai este nevoie inca putina apa de la fiertura lor. Asezonam si parfumam cu nucusoara. Piureul obtinut trebuie sa se tina, sa nu fie foarte moale.

Taiam ceapa, usturoiul si morcovul maruntel, le asezam intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei si lasam pe foc pana cand ceapa devine aurie. Adaugam carnea tocata, amestecam, parfumam cu cimbru si asezonam. Inundam totul cu vinul alb si lasam sa dea cateva clocote dupa care adaugam rosiile in bulion. Lasam sa fiarba pana cand sosul este foarte bine scazut si carnea este tandra. Verificam asezonarea, dam deoparte.

Ungem cu unt un vas ce merge la cuptor si asezam un rand de piure, continuam cu carnea si acoperim cu inca un strat de piure. Presaram cascaval (eu am mai adaugat si cateva bucatele marunte de unt) si dam la cuptorul incins la 200 grade C timp de 20 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.

Servim caldut cu salata verde alaturi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Hachis Parmantier" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Hachis Parmantier