Se curata guliile, si se taie in doua pe la mijloc. si se curata miezul, de preferabil cu o lingura, deoarece sunt relativ moi, lasandu-le o grosime de un centimetru. Miezul nu se arunca, se pune de-o parte.
Se amesteca carnea tocata cu o cantitate mai mica de orez, si continutul unui ou. Se adauga piper, sare, si putin curry (condiment pentru orez). Se amesteca cu mana pana cand amestecul se omogenizeaza bine, si se poate forma cu el un fel de galuste (virtute data de ou si grasimea carnii).
Cupele de gluii scobite se umple razant cu amestecul de carne/pilaf/condimente. Intr-o oala adanca se pune un strat subtire de miez de gulie, peste care se aranjeaza cupele de gulii umplte, pentru a sta in echilibru, unele peste altele, si se intercaleaza bucati de gulii ramase din miezul scobit. Tot pe acolo se insereaza foile de dafin.
Se toarna usor apa, cat sa acopere ultimul strat de umplute, si se pune la foc cu capac. Se fierbe pana cand guliile incep sa devina aproape transparente. Se verifica gustul lichidului in scadere, si se ajusteaza condimentele dupa gust.
Se serveste cu multa smantana si paine.
Atentie la CURRY! E un condiment puternic si pregnant. Daca e pus prea mult, va schimba gustul mancarii, si abia se va mai simti carnea si gulia, curry-ul luand tot gustul.
Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...
Desert Cusma lui GugutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii