Ingrediente
● 3 pulpe intregi dezosate, taiate in bucatele |
● o cana suc de rosii (250 ml) |
● o ceapa mare tocata marunt ( sau una si jumatate) |
● 2 catei usturoi |
● 1 lingura paprika dulce |
● 4 cartofi medii |
● 1 ou |
● o cana de faina |
● sare, piper, nucsoara (pt galuste daca va place aroma) |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:10min
Se caleste ceapa si usturoiul, apoi se adauga paprika si se mai prajeste un minut pana devine fragranta, apoi se pune carnea de pui condimentata. Se prajeste pana devine carnea opaca, apoi se adauga apa cat sa acopere carnea si se face focul mai mic, incat sa fiarba incet.
Intre timp se fierb cartofii, se scurg si se zdrobesc ca pt. piure, apoi se amesteca cu un ou, sare, piper, o bucatica de unt ( cat o nuca) si faina, treptat, framantandu-se ca o coca, pana nu mai e lipicioasa, dar nici f. densa. Se fac forme de chiftele si se taie pe jumate si se pun la fiert precum pastele in apa sarata clocotita, si se lasa cam 2-3 minute de cand s-au ridicat la suprafata. Se scot cu strecuratoarea si se vor adauga in mancare cand sunt toate gata.
Cand a scazut sosul de la carnea de pui pe jumatate se adauga sucul de rosii si se lasa sa mai dea in clocot, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Apoi se adauga galustele, lasandu-se pe foc cca 10 minute, sa se imbibe de gust de la sos si sa mai scada putin.
Daca va place mai picant, puteti pune parte din paprika iute si restul dulce. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gulas de pui cu galusti de cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Intre timp se fierb cartofii, se scurg si se zdrobesc ca pt. piure, apoi se amesteca cu un ou, sare, piper, o bucatica de unt ( cat o nuca) si faina, treptat, framantandu-se ca o coca, pana nu mai e lipicioasa, dar nici f. densa. Se fac forme de chiftele si se taie pe jumate si se pun la fiert precum pastele in apa sarata clocotita, si se lasa cam 2-3 minute de cand s-au ridicat la suprafata. Se scot cu strecuratoarea si se vor adauga in mancare cand sunt toate gata.
Cand a scazut sosul de la carnea de pui pe jumatate se adauga sucul de rosii si se lasa sa mai dea in clocot, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Apoi se adauga galustele, lasandu-se pe foc cca 10 minute, sa se imbibe de gust de la sos si sa mai scada putin.
Daca va place mai picant, puteti pune parte din paprika iute si restul dulce. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gulas de pui cu galusti de cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 26.07.2011 17:40:38
SUPERB! :)
M-a cam speriat coca aia... n-am pus suficienta faina sa nu o fac "prea densa"... dar a iesit intr-un final glorios... cam moale dar bun :D
N-am gatit in viata mea, e prima oara, iar pana acum... "Aragazul" era o tara in Africa... dar a inceput sa-mi placa - MULTUMESC si Pofta Buna!
PS: Daca gatiti ceva bun DAR SIMPLU... let me know... ce si mai ales CUM :D