Ingrediente
● bacon sau pastrama afumata |
● slaninuta afumata |
● cartofi |
● broccoli |
● 1-2 cepe, functie de marime |
● 3-5 catei de usturoi |
● cascaval gouda, ras |
● felii de mozzarella, optional |
● busuioc, dupa gust |
● rozmarin, dupa gust |
● 500-1000 ml lapte, functie de cantitatea de cartofi si broccoli folosita |
● 2-4 linguri de faina sau amidon, functie de cantitatea de lapte folosita |
● 2-4 linguri ulei de masline |
● unt pentru forma |
Mod de preparare
Spalati, curatati si feliati cartofii.
Puneti-i la fiert, 10 min, in apa usor sarata, scurgeti-i si lasati-i la racit.
Daca folositi broccoli proaspata, spalati-l, desfaceti-l in buchetele si fierbeti-l in apa sarata, doar cat sa se inmoaie putin.
Daca folositi broccoli congelata, pregatiti-l sa fie la indemana, pus la scurs, intr-o strecuratoare avand grija sa nu aiba gheata sau zapada pe el.
Intre timp prajiti, intai baconul si slaninuta, taiate feliute subtiri, apoi adaugati si caliti ceapa tocata, iar spre sfarsit usturoiul pisat si verdeata taiata marunt.
Cand totul este bine calit presarati faina sau amidon si dupa ce omogenizati adaugati repede laptele si mai lasati la fiert pe foc mic, amestecand continuu, pana ce se ingroasa si capata consistenta smantanii.
Sarati, piperati dupa gust si lasati la racit.
Ungeti bine cu unt o forma termorezistenta, asezati intr-un strat cartofii, repartizati uniform buchetelele de broccoli si turnati deasupra sosul pregatit.
Presarati cascavalul ras si decorati cu felii de mozzarella (facultativ)
Dati la cuptorul incins, in zona de mijloc, la 200 grade, pana se rumeneste frumos.
Serviti cald, dar este la fel de bun si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gratin" nu uita sa ii faci un review.
Puneti-i la fiert, 10 min, in apa usor sarata, scurgeti-i si lasati-i la racit.
Daca folositi broccoli proaspata, spalati-l, desfaceti-l in buchetele si fierbeti-l in apa sarata, doar cat sa se inmoaie putin.
Daca folositi broccoli congelata, pregatiti-l sa fie la indemana, pus la scurs, intr-o strecuratoare avand grija sa nu aiba gheata sau zapada pe el.
Intre timp prajiti, intai baconul si slaninuta, taiate feliute subtiri, apoi adaugati si caliti ceapa tocata, iar spre sfarsit usturoiul pisat si verdeata taiata marunt.
Cand totul este bine calit presarati faina sau amidon si dupa ce omogenizati adaugati repede laptele si mai lasati la fiert pe foc mic, amestecand continuu, pana ce se ingroasa si capata consistenta smantanii.
Sarati, piperati dupa gust si lasati la racit.
Ungeti bine cu unt o forma termorezistenta, asezati intr-un strat cartofii, repartizati uniform buchetelele de broccoli si turnati deasupra sosul pregatit.
Presarati cascavalul ras si decorati cu felii de mozzarella (facultativ)
Dati la cuptorul incins, in zona de mijloc, la 200 grade, pana se rumeneste frumos.
Serviti cald, dar este la fel de bun si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gratin" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany