Fileu de caprioara cu sos vanatoresc

Postat pe: 21-11-2010
(0)

Ingrediente

750g carne de caprioara,
25g unt
15g faina
40g ulei
1/2 sticla vin rosu
5-6 lingurite otet
1 morcov
1 ceapa,
un catel de usturoi
2 foi de dafin
cateva fire de patrunjel
sare,
piper proaspat macinat
piper boabe(10-12)
1 lingurita cimbru uscat
slanina pentru impanat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:20min
Se impaneaza cu bucatele fine de slanina un file de caprioara , se aseaza intr-o cratita cu felioare rotunde de morcov si ceapa,un catel de usturoi intreg, 2 foi de dafin, cimbru, cateva fire de patrunjel, sare, piper boabe vinul rosu ,otetul , si cateva linguri de ulei si un pahar cu apa.

Se lasa carnea in bait 4-5 zile. Dupa acest timp se scoate , se scutura de toate mirodeniile ce au ramas pe carne , se usuca intr-un servet de bucatariesi se unge bune cu unt , dandu-se la cuptor intr-o tava , in care s-a pus 1/2 pahar de apa sau zeama de carne.Se stropeste mereu cu jiul din tava.

Intre timp, se pune sa fiarba intr-o cratita baitul in care a stat carnea , se lasa sa fiarba pana ce scade la jumatate. Se trece prin sita sau se pune in blender si compozitia rezultata se leaga pe foc cu o lingura de faina trasa in unt.
Se taie fileul de caprioara felii (pe oblic) si se aseaza pe un platou , pe un pat de salata verde;sosul se serveste din sosiera.

Se poate folosi orice garnitura de legume si un vin rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Fileu de caprioara cu sos vanatoresc" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fileu de caprioara cu sos vanatoresc