Fileu de caprioara cu sos vanatoresc

Postat pe: 21-11-2010
(0)

Ingrediente

750g carne de caprioara,
25g unt
15g faina
40g ulei
1/2 sticla vin rosu
5-6 lingurite otet
1 morcov
1 ceapa,
un catel de usturoi
2 foi de dafin
cateva fire de patrunjel
sare,
piper proaspat macinat
piper boabe(10-12)
1 lingurita cimbru uscat
slanina pentru impanat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:20min
Se impaneaza cu bucatele fine de slanina un file de caprioara , se aseaza intr-o cratita cu felioare rotunde de morcov si ceapa,un catel de usturoi intreg, 2 foi de dafin, cimbru, cateva fire de patrunjel, sare, piper boabe vinul rosu ,otetul , si cateva linguri de ulei si un pahar cu apa.

Se lasa carnea in bait 4-5 zile. Dupa acest timp se scoate , se scutura de toate mirodeniile ce au ramas pe carne , se usuca intr-un servet de bucatariesi se unge bune cu unt , dandu-se la cuptor intr-o tava , in care s-a pus 1/2 pahar de apa sau zeama de carne.Se stropeste mereu cu jiul din tava.

Intre timp, se pune sa fiarba intr-o cratita baitul in care a stat carnea , se lasa sa fiarba pana ce scade la jumatate. Se trece prin sita sau se pune in blender si compozitia rezultata se leaga pe foc cu o lingura de faina trasa in unt.
Se taie fileul de caprioara felii (pe oblic) si se aseaza pe un platou , pe un pat de salata verde;sosul se serveste din sosiera.

Se poate folosi orice garnitura de legume si un vin rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fileu de caprioara cu sos vanatoresc" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fileu de caprioara cu sos vanatoresc