Ficatei de Pui cu Sos de Castraveti Murati

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Ficatei de Pui cu Sos de Castraveti Murati

Ingrediente

  • 1 kg ficatei de pui
  • 5 fire de ceapa verde
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • piper
  • sare
  • delikat
  • 100 ml ulei
  • apa cat sa depaseasca putin ficateii din tava
  • Sos:
  • 400 ml iaurt
  • 2-3 castraveti murati
  • 4 catei de usturoi
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Intr-un vas de yena se pun ficateii spalati, peste care se adauga sare, delikat si piper dupa gust. Acestia se amesteca cu grija.
Separat taiem ceapa si usturoiul marumt si le adaugam peste ficatei. Deasupra acestora punem uleiul si apa, cat sa depaseasca foarte putin compozitia.

Vasul de yena se pune la cuptor (neacoperit) si se lasa pentru aproximativ 40 minute la foc mic, iar spre final la foc potrivit. Acestia stau la cuptor pana ce apa scade la jumatate.

In timp ce ficateii sunt la cuptor se prepara sosul.

Castravetii se taie cubulete micute, care se storc foarte bine in mana, dupa care se lasa intr-o strecuratoare. Iaurtul se amesteca cu castravetii, cu usturoiul zdrobit si cu sare dupa gust.

Ficateii se servesc calzi cu sosul de castraveti, alaturi de o garnitura preferata.
Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Rulouri cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco si chorizo- Italian Style
Bucataras.RO

Rulouri cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco si chorizo- Italian Style

Perfecte pentru o gustarica sau pentru pachetelul de la scoala!

Rulouri cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco si chorizo- Italian Style
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola