Fesenjan - Tocanita Persana cu Rodii

Postat pe: 08-01-2012
(0)

Ingrediente

1 piept de pui
1 ceapa mare, taiata cubulete
50 grame de migdale macinate
1 lingurita curcuma
1 fasie de rodii uscate sau suc de rodii sau concentrat de rodii
sare, piper
Optional: 2 vinete mici, taiate feliii rotunde

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Fasia de rodii se pune int-un pahar cu apa calduta ca sa obtinem sucul.
Se pun feliile de vinete intr-o tava in care s-a pus cam o lingura de ulei si se dau la cuptor. Se taie pieptul de pui in bucati uniforme de 1 cm. Se rumenesc pe ambele parti.

Se infierbanta uleiul si se adauga ceapa. Cand incepe sa se caleasca se adauga migdalele macinate si curcuma. Se prajesc un minut dupa care se adauga bucatile de pui. Cand devin toate albe se adauga sucul de rodii.

Se mai tine pe foc inca 5-10 minute si se opreste focul. Se adauga bucatile de vinete si se serveste cu orez cu sofran (o cana de orez, o cana si jumatate de apa si sofran).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Fesenjan - Tocanita Persana cu Rodii" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fesenjan - Tocanita Persana cu Rodii