Creier - captura de zile mari, cel putin pe aici. Probabil ca nu tuturor le place gustul si consistenta creierului, mie da. Totusi depinde si de felul cum este gatit, data fiind specificitatea aromei - ca si maduvioara.
Asadar, uite cum procedez eu vis'a'vis de creier.
Inainte de toate, blansez intreaga cantitate de creier, in apa cu sare. Doar 5-7 minute in apa clocotita cu sare si o picatura doua de otet din mere. Scot si racesc brusc in apa rece. Scurg apoi si ma folosesc de el in continuare la tot felul de preparate.
De data asta, dintr-o parte, am facut un pane grozav. Faina, ou si fulgi de porumb - fulgii astia dau un strat crocant la exterior si miezul moale-moale al creierului in interior. e important ca faina in care tavalim creierul prefiert sa fie bine aromatizata - eu pun in ea boia de ardei afumat, piper si cimbru.
Abia asa pot face ca gustul plin de personalitate al creierului sa devina un bun pentru toate gusturile. Nu am fost refuzata nici de catre cele mai pretentioase papile - poate nu sunt prea modesta dar asta este adevarul, am pacalit oameni pe care ideea de creier i-ar fi oripilat peste masura.
Deci, primul strat - faina parfumata, al doilea - ou batut, al treilea - fulgi de porumb cat de cat sfaramat intre maini. Si un firicel de ulei presarat pe deasupra, pentru mai mult crantz si un pic de suculenta.
Punem la cuptor pentru 20 minute (eu am cuptorul electric cu convectie si atat a fost timpul de coacere, la 250 grade celsius) Pe o coala de hartie pergament.
Nu-i mare scofala ce am facut eu aici, dar poate ca dau ghes celor carora nu le place deloc creierul, sa-i dea o sansa.
Important este si cu ce il alaturati: un piure tot la fel de personal si o salata condimentata la randul ei. Eu am facut piureul de cartofi cu varza, smantana si parmezan. Ca salata am facut o salsa picanta, usor iute.
In concluzie: cui i-e frica de creier? (si daca teama persista, asezati fiecare felioara de creier pe una de lamaie - intercalati - si-o sa vedeti ce bun este!)
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaEste pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...
Prăjitură cu fructul dragonuluiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii