Se framanta un aluat din faina, 3 oua, cca 3 linguri apa si sare.
Se infasoara in folie transparenta si se lasa sa stea 20 minute, la temperatura camerei.
Spanacul, curatat si bine spalat, se oparaste in apa cu sare circa 1 minut. Se trece prin jet de apa rece, se scurge si se toaca. Se poate folosi si spanac congelat.
In 20 g unt incins se caleste 1 ceapa si sunca afumata, taiata cuburi. Se adauga spanacul, se caleste si el cateva minute(aproximativ 3 minute, amestecand mereu), apoi se lasa la racit.
Separat, se amesteca ricotta cu 1 ou, spanac, patrunjel tocat, sare si piper.
Aluatul se imparte in 2 si se intind 2 foi. Se portioneaza in fasii late de 5 cm. La intervale de 5 cm se aseaza cate o lingurita de umplutura cu spanac. Marginile si spatiile dintre umpluturi se ung cu apa. Se aseaza deasupra a doua foaie de aluat si se preseaza, ca sa se lipeasca aluatul.
Eu am intins foi late de 10 cm, am pus umplutura la mijlocul foi si am suprapus foaia, pana la margini. Cu putina rabdare, puteti sa faceti coltunasii cu dimensiuni mult mai mici, avand astfel un aspect deosebit de placut.
Se taie cu rotita de coltunasi(5x5) si se lasa sa se usuce putin, pe un servet curat. Se da in clocot 1 l supa in care se fierb coltunasii, cca 10 minute, apoi se pun la scurs si se pastreaza la cald.
Intre timp, ciupercile se taie felii si se toaca marunt 1 ceapa, care se calesc in 20 g unt. Se pudreaza cu faina, se amesteca si se caleste in continuare, 1 min, amestecand. Se toarna restul de supa, se da in clocot, lasandu-se sa fiarba la foc moderat, pana se ajunge la consistenta dorita. Se adauga smantana, sare, piper si nucsoara, se omogenizeaza si se ia imediat de pe foc. Se pastreaza la cald.
Separat, in 10 g unt se prajeste putin sunca feliata si ceapa rosie, taiata rondele. Coltunasii se servesc calzi, cu sos de ciuperci, presarati cu ceapa rosie si felii de sunca prajita.
POFTA BUNA!
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii