Ciulama de pasare

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 3 cepe
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri faina
  • sare

Mod de preparare

Se prepara din pui, gaina, etc. Se taie pasarea bucati, se pune la fiert cu apa rece, cit sa o acopere si sare. Se ia spuma si se adauga ceapa intreaga: cind carnea este bine fiarta, se prepara sosul alb. In untul topit se adauga faina, se amesteca bine fara sa se rumeneasca. Se stinge apoi cu zeama in care a fiert puiul, strecurata si limpezita. Se lasa sa mai dea citeva clocote, se potriveste de sare, se adauga bucatile de carne.
Se serveste imediat cu bucatele de unt pe deasupra si cu mamaliguta calda. Daca nu se poate servi imediat, se pastreaza in baia de apa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate