Ciulama cu Praz Umplut

Postat pe: 06-02-2012
(0)

Ingrediente

praz - 2 fire
carne tocata - 300 gr
masline - 15 buc
smantana - 100gr
faina - o lingura
pasta de ardei - o lingura

Mod de preparare

Am gasit si ceva timp de a posta retete - tare dor mi-a fost de aceasta activitate pasnica - si uite la ce m-am azvarlit: praz umplut ... asa ceva mancare seamana cu a ascuti mazarea. Dece sa fac ceva simplu cand pot sa complic lucrurile, nu?

Ei bine, nici chiar asa de greu n-o fi, mai ales ca pentru umplutura putem recicla tot ce este uitat prin frigider. Eu am reciclat o bucata faina de friptura cu o ciozvarta de ciolan afumat, pe care nu numai ca le-am dat uitarii dar nici chef de ele nu mai aveam. Asadar le-am "robotit" cu spor, cu oua si condimente - de care? De care vreti voi!

Dupa care am taiat prazul cam cat ar trebui sa intre in gura dintr-o singura inghititura, i-am scos miezul lasand cam 2 foisoare de tub, am umplut cu poshul fiecare tubusor, m-am spalat pe maini si am fografiat ...

Tot ce ramane, restul de praz care nu mai vrea sa stea tub, l-am tocat maruntel. Cu un pic de ulei in wok, am prajit "canelonni" de praz, i-am scos pe o farfurie; in uleiul ramas am adaugat o bucata de unt si am prajit fasioarele de praz razletite de trupul mamei. Cand devin cat de cat elastice dar nu fierte de tot, am adaugat o lingura de pasta de ardei si am pus totul pe fundul unui vas termorezistent. Deasupra am asternut bucatile de praz umplut, m-am spalat pe maini si am fotografiat, am turnat supa de legume si am lasat la cuptor pana zeama a scazut si prazul s-a inmuiat.

In timp ce cuptorul isi face treaba nestingherit, am facut un "sos alb" dar nu cu lapte ci cu smantana, l-am colorat cu un pic de sos tabasco (alte dati puneam boia, dar de data asta simteam nevoia acestui sos - voi puteti pune orice, chiar si Worcester, care isi face datoria oriunde!)

Astea fiind facute, am scos din cuptor minunatul meu vas pe care-l iubesc neconditionat, am numarat cateva masline si le-am presarat printre tuburile de praz (am mai pus un pic la cuptor pentru ca si maslinele sa se supere alaturi de praz ) apoi, scos din nou din arsita si inecat totul in sos ... m-am spalat pe maini si am fotografiat ... Inca un pic la cuptor si gata papa. m-am spalat pe maini si am fotografiat.

In sfarsit, m-am spalat pe maini si am mancat!!!
Mamaliguta si muratura - si ele, neconditionate, haha - vorbeste mamaligarita din mine: p: p: p
Daca v-ati uitat peste reteta, : master: : master: : master:
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciulama cu Praz Umplut" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciulama cu Praz Umplut