Ciolan Ragu

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

1 buc ciolan crud
2 cepe
1 ardei mare gras (sau 2 mai mici)
3 rosii
1/2 radacina telina( se poate folosi si frunze daca nu avem radacina)
8 catei usturoi
3 linguri ulei
1 lingura boia
1/2 lingurita chimen macinat
2 foi de dafin, piper boabe
sare, piper

Mod de preparare

In oala cu presiune asezam ciolanul curatat si spalat si adaugam 1 lingura sare , piper boabe , 2 foi dafin si 5 catei usturoi. Acoperim si lasam sa fiarba pana se desprinde de os (cca 50 minute).

Intre timp curatam ceapa si o taiem felii subtiri . Ardeiul il curatam si il taiem si pe acesta felii subtiri . Rosiile le oparim si le curatam de pielita si apoi le taiem felii. Radacina de telina se da pe razatoarea fina si restul de usturoi ,adica 3 catei se piseaza.

Ciolanul fiert se dezoseaza si se taie bucati potrivite. Din zeama in care a fiert pastram cca 300 ml . Punem cele 3 linguri de ulei la incins si calim ceapa feliata , apoi adaugam bucatile de ciolan si le prajim un pic impreuna la foc mare. Punem peste 1 lingura boia si stingem totul cu 250 ml zeama in care a fiert ciolanul.

Se adauga ardeii, rosiile feliate si telina rasa lasam sa dea cateva clocote si apoi codimentam cu sare daca mai e nevoie, piper macinat , 1/2 lingurita chimen macinat si usturoiul pisat .

Lasam pe foc mic sa fiarba pana scade zeama mai mult de jumate .

Se serveste cu cartofi natur .
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciolan Ragu" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciolan Ragu