Chili con carne

Postat pe: 27-09-2010
(6)

Ingrediente

500 gr carne tocata
o ceapa tocata
2 catei de usturoi tocati
600 gr fasole boabe fiarta
250 suc de rosii
o lingura pasta de tomate
1 lingurita praf de chili ( paprika iute) - sau dupa gust
1 lingurita plina cu paprika dulce
1 lingurita plina praf de chimen
sare, piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Se caleste usor ceapa si usturoiul, apoi se adauga carnea si cand a inceput sa se prajeasca carnea se adauga condimentele si se prajesc putin sa devina fragrante, apoi se adauga fasolea boabe, si dupa vreo 2 minute si sosul si pasta de rosii si se lasa sa fiarba la foc mic ca 20 min.
Se serveste cu salata verde/ varza alba tocata marunt, o lingura de smantana si cascaval ras, si rosii tocate bucatele mici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chili con carne" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

xanora
•  18.05.2012 19:26:16

:))) slimx a pus puctul pe i la aceasta reteta! E o mancare mexicana, englezii se dau in vant dupa ea si pot sa zice ca e delicioasa, mai ales cand cai o cratia de 20 l odata! dar chili este un soi ed ardei iute care este foarte mic, il poti creste siin casa in ghiveci, iar cand e rosu se face acelasi lucru : se ususca si se farama sau se face pudra=boia de ardei iute! Trebuie sa zic ca in general e ft picanta mancarea asta, ed aceea unele restaurente pun in paranteze daca o au la meniu: medium,mild, hot- depinde de intensitatea iuteli :)) ca si curry de altfel :))

chmaraedithyahoocom
•  06.07.2011 12:23:04

Am mancat si eu chilli con carne, dar diferenta a facut-o faptul ca la ingredientele de mai sus s-au mai adaugat boabe de porumb. Pot sa spun ca este delicios!!!!

ruth90
•  07.05.2010 15:36:22

a iesit SUPERB! am pus si ardei ca sa nu se supere nimeni :))
Multumesc

ruth90
•  07.05.2010 11:28:52

retete originala imi pare cunoscuta mai ales ca am mancat chili con carne facuta de bucatar si nu avea ardei dar intr-adevar avea fasole rosie. ii zice chilli pentru ca e picanta, e de la ardeiul iute din cate mi s-a explicat mie
E o reteta delicioasa am sa o incerc azi, multumesc

slimx
•  06.03.2010 06:40:22

tati mancarea asta nu se face in nici un caz cu pasta de tomati...se folosesc rosii la conserva taiate cubulete..+ ca reteta ta are multe lipsuri .. supa de vita ardeu rosu gras etc... " chile " este denumirea unui soi de ardei deci daca vrei un chili adevarat folosesti si niste kapia mai iuti si ardei iute rosu dar si verde pentru design ...se pune o lingurita de zahar si 2 cubulete de ciocolata minim 75% cacao pentru consistenta si gust ...se mai pune porumb de preferinta congelat ( are timp sa fiarba si e mult mai gustos ) ...si faolea rosie nu alba..eu am luat azi din carefura ...bonduelle..arata excelent

daca stii sa faci mancarea asta o sa vezi k e demential de buna si necesita timp nu 30 min si complexitate redusa


se serveste cu : ardeu gras rosu si verde ...si gorgonzola ( merge bine rau )

Pofta buna si succesc...

christinutza_kitty2002
•  13.09.2008 21:36:23

arata gustos, cred ca o voi incerca.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chili con carne