Chili con carne

Postat pe: 27-09-2010
(6)

Ingrediente

500 gr carne tocata
o ceapa tocata
2 catei de usturoi tocati
600 gr fasole boabe fiarta
250 suc de rosii
o lingura pasta de tomate
1 lingurita praf de chili ( paprika iute) - sau dupa gust
1 lingurita plina cu paprika dulce
1 lingurita plina praf de chimen
sare, piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Se caleste usor ceapa si usturoiul, apoi se adauga carnea si cand a inceput sa se prajeasca carnea se adauga condimentele si se prajesc putin sa devina fragrante, apoi se adauga fasolea boabe, si dupa vreo 2 minute si sosul si pasta de rosii si se lasa sa fiarba la foc mic ca 20 min.
Se serveste cu salata verde/ varza alba tocata marunt, o lingura de smantana si cascaval ras, si rosii tocate bucatele mici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chili con carne" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

xanora
•  18.05.2012 19:26:16

:))) slimx a pus puctul pe i la aceasta reteta! E o mancare mexicana, englezii se dau in vant dupa ea si pot sa zice ca e delicioasa, mai ales cand cai o cratia de 20 l odata! dar chili este un soi ed ardei iute care este foarte mic, il poti creste siin casa in ghiveci, iar cand e rosu se face acelasi lucru : se ususca si se farama sau se face pudra=boia de ardei iute! Trebuie sa zic ca in general e ft picanta mancarea asta, ed aceea unele restaurente pun in paranteze daca o au la meniu: medium,mild, hot- depinde de intensitatea iuteli :)) ca si curry de altfel :))

chmaraedithyahoocom
•  06.07.2011 12:23:04

Am mancat si eu chilli con carne, dar diferenta a facut-o faptul ca la ingredientele de mai sus s-au mai adaugat boabe de porumb. Pot sa spun ca este delicios!!!!

ruth90
•  07.05.2010 15:36:22

a iesit SUPERB! am pus si ardei ca sa nu se supere nimeni :))
Multumesc

ruth90
•  07.05.2010 11:28:52

retete originala imi pare cunoscuta mai ales ca am mancat chili con carne facuta de bucatar si nu avea ardei dar intr-adevar avea fasole rosie. ii zice chilli pentru ca e picanta, e de la ardeiul iute din cate mi s-a explicat mie
E o reteta delicioasa am sa o incerc azi, multumesc

slimx
•  06.03.2010 06:40:22

tati mancarea asta nu se face in nici un caz cu pasta de tomati...se folosesc rosii la conserva taiate cubulete..+ ca reteta ta are multe lipsuri .. supa de vita ardeu rosu gras etc... " chile " este denumirea unui soi de ardei deci daca vrei un chili adevarat folosesti si niste kapia mai iuti si ardei iute rosu dar si verde pentru design ...se pune o lingurita de zahar si 2 cubulete de ciocolata minim 75% cacao pentru consistenta si gust ...se mai pune porumb de preferinta congelat ( are timp sa fiarba si e mult mai gustos ) ...si faolea rosie nu alba..eu am luat azi din carefura ...bonduelle..arata excelent

daca stii sa faci mancarea asta o sa vezi k e demential de buna si necesita timp nu 30 min si complexitate redusa


se serveste cu : ardeu gras rosu si verde ...si gorgonzola ( merge bine rau )

Pofta buna si succesc...

christinutza_kitty2002
•  13.09.2008 21:36:23

arata gustos, cred ca o voi incerca.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chili con carne