Chiftelute de Porc cu Alune Caju

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

120 g alune caju
1 ceapa
2-3 catei de usturoi
600 g carne toccata de porc
2 linguri ulei de masline
2 linguri miere
3 linguri sos de soia
1 ou
100 g pesmet
ulei pentru prajit

Mod de preparare

Sfaramati grosier alunele (in mixer sau cel mai bine puse intr-o punga de naylon si zdrobite cu sucitorul).

Caliti ceapa si usturoiul, tocate, intr-o tigaie, in ulei incins. Adaugati alunele zdrobite, mierea si lasati pe foc, amestecand mereu pana ce se caramelizeaza ingredientele. Turnati apoi sosul de soia, amestecati si mai lasati 2-3 minute pe foc mediu.

Adaugati carnea, luati imediat de pe foc si omogenizati bine. Condimentati cu sare si piper, avand grija ca sosul de soia este sarat. Lasati la racit.

Formati chiftele din amestecul obtinut, dati-le prin ou batut si pesmet si prajiti-le in ulei incins, pe toate fetele, apoi scoateti-le pe servetele absorbante si pastrati-le la cald.

Serviti-le calde, alaturi de sos de soia si ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chiftelute de Porc cu Alune Caju" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

adina_83
•  03.07.2009 23:04:03

Uite ceva nou!
Deliciosssssssssssss!!!!!!!!!!!
Bravo!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chiftelute de Porc cu Alune Caju