Cartofi cu Purcel si `Baby Octopus` din Cirnaciori

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cartofi cu Purcel si `Baby Octopus` din Cirnaciori

Ingrediente

  • cartofi - 4 hotariti taiati felii nu foarte groase
  • rozmarin - 3 fire (verde tocat marunt)
  • vin alb - 100 ml
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • leurda 5 frunze
  • oua (de tara) - 3 buc
  • pulpita purcel - 2 bucatele
  • carnaciori - 2 bucatele
  • usturoi - 5-6 catei
  • ulei masline
  • ghimbir murat - 2 bucatele
  • ceapa uscata - 1 buc nu foarte mare
  • ardei gras - 1 bucata

Mod de preparare

Cartofii taiati felii nu foarte groase le-am pus intr-o tava, peste ei am pus rozmarin taiat mic, pasta de usturoi, vinul, sare piper si vinul. Le-am amestecat si le-am bagat in cuptor pina s-au rumenit

Am facut o omleta din cele 3 oua (omleta rumenita - americana a la Jaques Pepin, adica nu clasica frantuzeasca, zemoasa, ci tare, hotarita). am pus alternativ omleta, leurda omleta ... am asezonat cu sare piper, si deasupra ghimbir murat.

Am taiat juliene ceapa ardeiul si citeva frunze (restul de leurda) le-am sotat si am mesterit un pat pentru carnita .... vis-a-vis am perpelit in voie cele 2 bucati de pulpita de purcel si cirnatii taiati in 4, apoi le-am pus peste patul inainte preparat ... am stropit cu putin ulei de masline si un strop de vin, sare piper si cele trebuincioase si am mai lasat la cuptor vreo 10 minute.

Am scos, am " montat" pe farfurie si alaturi am prajit 2 felii de piinica ...


Asta-i treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Pasta de ardei kapia
Bucataras.RO

Pasta de ardei kapia

Pasta de ardei kapia
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola