Ingrediente
● Carne de vita |
● 2-3 morcovi |
● 1 ceapa |
● 2 radacini de patrunjel |
● telina putina |
● 1 foaie de dafin |
● cateva boabe de piper |
● 1 ardei |
● sare dupa gust |
● mustar pentru uns carnea |
Mod de preparare
Carnea de vita se spala in mai multe ape, se impaneaza cu usturoi si cateva bucatele de slaninuta (daca ati pus carne care este fara grasime). Se unge din belsug cu mustar si se pune in oala (eu am folosit kukta).
Zarzavaturile se pun (curatate si spalate) pe langa carne si apoi se acopera cu apa. Se sareaza si se pune capacul si se da la foc potrivit pana fierbe carnea. Dupa fierbere se scoate carnea, se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza.
Intre timp legumele se strecoara (zeama se pune deoparte) si se pasireaza. Aici eu am folosit metoda mai veche de pasirare prin sita, nu am folosit blender pentru ca am vrut sa obtin un sos mai fin. Dupa pasirare am amestecat crema obtinuta din leguma cu putina zeama si am lasat deoparte.
Intr-o cratita am pus ulei (2 linguri) si 2-3 linguri de zahar, am lasat pe aragaz la foc mediu sa se caramelizeze dupa care am stins cu putina zeama, am pus 3 linguri de faina si am amestecat. Am mai adaugat putina zeama si legumele pasirate si am pus pe foc din nou. Dupa ce s-a ingrosat am luat de pe foc. Am dat sosului consistenta destul de lichida si am turnat peste carnea deja portionata.
Intre timp am pus la foc o oala cu apa si sare si am preparat din oua (2 bucati), faina si apa, aluatul de galuste. Dupa ce am obtinut cantitatea dorita am pus in aluat crutoane, am amestecat si am pus cu lingura galuste, in apa care fierbea deja. Am fiert galustele aprox 15 minute dupa care le-am scos si le-am strecurat. Am servit pe farfurie galuste cu carne de vita si sos deasupra, acoperit cu multa smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Carne de Vita cu Galuste de Faina" nu uita sa ii faci un review.
Zarzavaturile se pun (curatate si spalate) pe langa carne si apoi se acopera cu apa. Se sareaza si se pune capacul si se da la foc potrivit pana fierbe carnea. Dupa fierbere se scoate carnea, se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza.
Intre timp legumele se strecoara (zeama se pune deoparte) si se pasireaza. Aici eu am folosit metoda mai veche de pasirare prin sita, nu am folosit blender pentru ca am vrut sa obtin un sos mai fin. Dupa pasirare am amestecat crema obtinuta din leguma cu putina zeama si am lasat deoparte.
Intr-o cratita am pus ulei (2 linguri) si 2-3 linguri de zahar, am lasat pe aragaz la foc mediu sa se caramelizeze dupa care am stins cu putina zeama, am pus 3 linguri de faina si am amestecat. Am mai adaugat putina zeama si legumele pasirate si am pus pe foc din nou. Dupa ce s-a ingrosat am luat de pe foc. Am dat sosului consistenta destul de lichida si am turnat peste carnea deja portionata.
Intre timp am pus la foc o oala cu apa si sare si am preparat din oua (2 bucati), faina si apa, aluatul de galuste. Dupa ce am obtinut cantitatea dorita am pus in aluat crutoane, am amestecat si am pus cu lingura galuste, in apa care fierbea deja. Am fiert galustele aprox 15 minute dupa care le-am scos si le-am strecurat. Am servit pe farfurie galuste cu carne de vita si sos deasupra, acoperit cu multa smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Carne de Vita cu Galuste de Faina" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany