Carne de vaca inabusita cu ceapa si cartofi

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

500 g carne
800 g cartofi
2-3 buc ceapa
o lingura faina
2 linguri grasime

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
Se alege carne macra, se spala, se taie in bucati de cite 80-100 gr., se sareaza, se presara cu piper, se da prin faina si se prajeste in tigaie pe toate partile, pina cind se rumeneste. Se asaza apoi in cratita; in tigaia unde s-a prajit carnea, se toarna un pahar de apa, se lasa sa dea un clocot, se strecoara prin sita in cratita cu carne si se mai adauga 2 pahare de apa fierbinte. Cratita se acopera cu un capac si se pune la foc mic sa fiarba inabusit 2-2 1/2 ore; dupa aceea se adauga peste carne ceapa taiata marunt si prajita separat, cartofi prajiti intregi sau taiati in 2-4 parti, 1 foaie de dafin, 2 fire de cuisoare si 5-6 boabe de piper (sau o bucata de ardei iute), se lasa carnea sa mai fiarba inabusit inca 1/2 ora.
Cind se serveste la masa, carnea se presara cu patrunjel verde sau marar taiat marunt. Separat se pot servi castraveti murati, salata verde sau salata de rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Carne de vaca inabusita cu ceapa si cartofi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 10 %
389.99 lei
349.99 lei

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Carne de vaca inabusita cu ceapa si cartofi