Carne de Porc Impanata la Cuptor

Postat pe: 10-02-2010
(3)

Ingrediente

1 kg carne porc
300 g pastrama de porc afumata
4-5 mere (in functie de vas)
1 l vin (se pune in functie de vas)
o capatana usturoi
condimente carne de porc (pe baza de coriandru)
piper
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
Carnea se spala si se fac gauri cu cutitul, unde va fii introdusa din loc in loc pastrama taiata fasii si usturoiul curatat (cate un catel din loc in loc). Se condimenteza cu condimentul, sarea si piperul. Urmatorul pas este spalarea merelor si taierea acestora in patru.

Alegem un vas mai inalt (eu am pus intr-o oala), asezam carnea, merele pe langa si in final punem vinul (cam sa depaseasca nivelul carnii). Se da la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 2 ore (carnea este groasa si trebuie patrunsa), se intoarce pe partea cealalta cand se rumeneste si din cand in cand se umezeste cu sosul format din oala.

Cand sosul a scazut, se scoate pe un platou si se taie felii.
Se serveste calda cu garnitura la alegere (eu am facut ciuperci cu sos de smantana).
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Carne de Porc Impanata la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

kedy
•  20.10.2010 19:00:14

pfffff,acu am de 3 ore carnea la cuptor cu vinu cu pastrama si usturoi bagat cum trebuie,si sa nu uitam de condimente si vinul alb care tine feliile de mere deasupra,mmmmm!ce bine miroase,o sal incerc cum spune reteta,cu ciuperci cu sos de smantana,HAI CA VA SPUN DUPAIA DACAI BUN!MMMMM DEABIA ASTEPT SAL PROBEZ!

d_dana_a
•  18.02.2010 09:13:46

Merele in combinatie cu vinul reduc alcoolul din vin si schimba aroma acestuia in ceva deosebit(si la vinul fiert daca se pune un mar taiat in patru ii reduce alcolul si ii schimba gustul , iar in combinatie cu scortisoara are o aroma buna).
Vinul la aceasta friptura are rolul de a o marina si bineinteles de a o fragezi, daca ai zis ca nu prea iti place vinul la friptura poti sa pui mai multe mere.
Friptura nu are aroma de vin ea are un gust dulce acrisor pe care si-l trage de la mere.

dolcina
•  18.02.2010 03:59:52

in loc de pastrama se poate pune sunca de casa(eu asa am facut),nu prea multa,nu am pus vin ci apa si condimente iar ca sa reduc timpul de coacere am deasupra tavii staniol.Cand este pe jumatate facuta se paoate lua staniolul pentru ra se rumeni.Ideea cu merele mi se pare interesanta si probabil ca da o aroma deosebita impreuna cu vinul,eu nu prea agreez vinul la fripturi.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Carne de Porc Impanata la Cuptor